De juwelier uit Schaarbeek die maandagavond een overvaller heeft doodgeschoten, is vrijdag onder voorwaarden vrijgelaten door de raadkamer.

De man was aangehouden op beschuldiging van doodslag en poging tot doodslag.

Hij had op twee mannen geschoten die zijn winkel in de Haachtsesteenweg hadden overvallen. Eén overvaller werd dodelijk geraakt, de andere zwaargewond.

Volgens het parket handelde de juwelier niet uit wettige zelfververdediging. Hij loste vijf schoten op de overvallers toen die per scooter de vlucht wilden nemen.

De advocaat van de juwelier had voor de raadkamer onweerstaanbare drang ingeroepen.

Hij wees erop dat zijn cliënt opnieuw werd geprovoceerd nadat hij in november het slachtoffer was van een tigerkidnapping.

De juwelier vormt volgens de advocaat geen gevaar voor de
maatschappij.

De juwelier uit Schaarbeek die maandagavond een overvaller heeft doodgeschoten, is vrijdag onder voorwaarden vrijgelaten door de raadkamer.De man was aangehouden op beschuldiging van doodslag en poging tot doodslag.Hij had op twee mannen geschoten die zijn winkel in de Haachtsesteenweg hadden overvallen. Eén overvaller werd dodelijk geraakt, de andere zwaargewond.Volgens het parket handelde de juwelier niet uit wettige zelfververdediging. Hij loste vijf schoten op de overvallers toen die per scooter de vlucht wilden nemen.De advocaat van de juwelier had voor de raadkamer onweerstaanbare drang ingeroepen. Hij wees erop dat zijn cliënt opnieuw werd geprovoceerd nadat hij in november het slachtoffer was van een tigerkidnapping.De juwelier vormt volgens de advocaat geen gevaar voor de maatschappij.