De juwelier die maandagavond in Schaarbeek een overvaller doodschoot en een tweede zwaar verwondde, is dinsdagnamiddag aangehouden wegens doodslag en poging tot doodslag.

Het parket had een onderzoek geopend naar de man omdat er vemoedens waren dat hij niet uit wettige zelfverdediging handelde.


De juwelierszaak in de Haachtsesteenweg werd maandagavond overvallen. Toen de twee daders met een zak juwelen de vlucht wilden nemen op een scooter opende de juwelier het vuur.

Eén overvaller werd daarbij gedood. De andere raakte zwaargewond.

Onderzoek

Het Brussels parket gelastte de onderzoeksrechter dinsdag met twee onderzoeken: één naar de overval en één naar de schietpartij.

Volgens het parket vuurde de juwelier vijfmaal op de overvallers terwijl ze al waren weggereden. Minstens drie kogels troffen raak.

De man werd dinsdag de hele namiddag verhoord door de onderzoeksrechter, die hem uiteindelijk liet aanhouden.


De juwelier die maandagavond in Schaarbeek een overvaller doodschoot en een tweede zwaar verwondde, is dinsdagnamiddag aangehouden wegens doodslag en poging tot doodslag.Het parket had een onderzoek geopend naar de man omdat er vemoedens waren dat hij niet uit wettige zelfverdediging handelde. De juwelierszaak in de Haachtsesteenweg werd maandagavond overvallen. Toen de twee daders met een zak juwelen de vlucht wilden nemen op een scooter opende de juwelier het vuur. Eén overvaller werd daarbij gedood. De andere raakte zwaargewond. Onderzoek Het Brussels parket gelastte de onderzoeksrechter dinsdag met twee onderzoeken: één naar de overval en één naar de schietpartij. Volgens het parket vuurde de juwelier vijfmaal op de overvallers terwijl ze al waren weggereden. Minstens drie kogels troffen raak. De man werd dinsdag de hele namiddag verhoord door de onderzoeksrechter, die hem uiteindelijk liet aanhouden.