Dat zegt minister van Omgeving en Milieu Joke Schauvliege (CD&V) in een interview met Het Belang van Limburg.

De jongste weken was er veel te doen om het boscompensatiefonds. Daarin zit behoorlijk wat geld voor het aanplanten van nieuwe bossen. Maar dat geld wordt niet gebruikt. Het was cabaretier Wouter Deprez die de discussie op gang bracht.

'Goedkeuring geen probleem'

Schauvliege is die discussie zat. Daarom gaat ze de 8 miljoen euro die nu nog in het fonds zit, verdelen tussen de gemeenten op basis van criteria zoals het aantal inwoners, de oppervlakte en de beschikbare ruimte om bos aan te planten.

Haar beslissing moet wel nog worden goedgekeurd door de Vlaamse regering bij de begrotingscontrole van begin volgend jaar. "Dat kan geen probleem zijn nu iedereen vindt dat het geld zo snel mogelijk moet worden gebruikt waarvoor het dient", aldus de minister.

(Belga/RR)

Dat zegt minister van Omgeving en Milieu Joke Schauvliege (CD&V) in een interview met Het Belang van Limburg. De jongste weken was er veel te doen om het boscompensatiefonds. Daarin zit behoorlijk wat geld voor het aanplanten van nieuwe bossen. Maar dat geld wordt niet gebruikt. Het was cabaretier Wouter Deprez die de discussie op gang bracht. Schauvliege is die discussie zat. Daarom gaat ze de 8 miljoen euro die nu nog in het fonds zit, verdelen tussen de gemeenten op basis van criteria zoals het aantal inwoners, de oppervlakte en de beschikbare ruimte om bos aan te planten. Haar beslissing moet wel nog worden goedgekeurd door de Vlaamse regering bij de begrotingscontrole van begin volgend jaar. "Dat kan geen probleem zijn nu iedereen vindt dat het geld zo snel mogelijk moet worden gebruikt waarvoor het dient", aldus de minister.(Belga/RR)