"We hebben altijd een goede relatie met het stadsbestuur gehad", aldus moskee-voorzitter Mesbah El Hassan in de Gazet van Antwerpen.

"Na elk offerfeest volgde een evaluatie en werden mogelijke wijzigingen voor het jaar erna besproken. Nu krijgen we plots enkele weken voor het offerfeest de melding dat er vijftien euro taks per schaap extra betaald moet worden."

Concreet roepen de twee Mechelse moskeeën op om dit jaar geen schapen te kopen om zo de organisatie van het offerfeest te boycotten. "Het offerfeest zal zeker gevierd kunnen worden. Alleen zal het dit jaar zonder schapen gebeuren", klinkt het.

Schapenboeren

Volgens El Hassan is zo'n boycot het enige wapen dat de moslims hebben om zich te weren. "Ik weet dat zo'n beslissing erg is voor de boeren uit de streek die de schapen nu al grootgebracht hebben. Maar dat is te wijten aan de houding van het stadsbestuur."

Schepen van diversiteit Marc Hendrickx (N-VA) zegt een oplossing voor het probleem te zoeken. "Maar we gaan niet afwijken van ons principe dat de moslims een steentje moeten bijdragen aan de kosten van de slachtingen."

Het offerfeest vindt dit jaar plaats op dinsdag 15 oktober. (Belga/TE)

"We hebben altijd een goede relatie met het stadsbestuur gehad", aldus moskee-voorzitter Mesbah El Hassan in de Gazet van Antwerpen. "Na elk offerfeest volgde een evaluatie en werden mogelijke wijzigingen voor het jaar erna besproken. Nu krijgen we plots enkele weken voor het offerfeest de melding dat er vijftien euro taks per schaap extra betaald moet worden."Concreet roepen de twee Mechelse moskeeën op om dit jaar geen schapen te kopen om zo de organisatie van het offerfeest te boycotten. "Het offerfeest zal zeker gevierd kunnen worden. Alleen zal het dit jaar zonder schapen gebeuren", klinkt het. Volgens El Hassan is zo'n boycot het enige wapen dat de moslims hebben om zich te weren. "Ik weet dat zo'n beslissing erg is voor de boeren uit de streek die de schapen nu al grootgebracht hebben. Maar dat is te wijten aan de houding van het stadsbestuur."Schepen van diversiteit Marc Hendrickx (N-VA) zegt een oplossing voor het probleem te zoeken. "Maar we gaan niet afwijken van ons principe dat de moslims een steentje moeten bijdragen aan de kosten van de slachtingen."Het offerfeest vindt dit jaar plaats op dinsdag 15 oktober. (Belga/TE)