De 28-jarige taxichauffeur die dinsdagavond gewond raakte bij een schietpartij op de A201, de verbindingsweg tussen de Brusselse Ring en de luchthaven Brussels Airport, heeft enkel een schampschot aan de schouder. Dat meldt het Brusselse parket. Het parket ontkent daarmee met klem dat de man zou overleden zijn, zoals een aantal radiostations nog steeds melden.

Controle
De taxichauffeur werd neergeschoten nadat hij op de luchthaven aan een controle probeerde te ontsnappen. Daarbij zou de man ingereden zijn op een agent van de federale politie, die op de motorkap terechtkwam. De taxichauffeur is na de feiten overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij de nodige verzorging kreeg, en heeft het ziekenhuis al kunnen verlaten.

De man is wel door de politie meegenomen voor verhoor. Ook de agent die het bewuste schot heeft afgevuurd, wordt nog ondervraagd.

Blokkade
De blokkade van de A201, de belangrijkste toegangsweg naar Brussels Airport, is vanochtend om 5 uur opgeheven. Het duurde nog ruim een uur voordat het verkeer weer goed op gang kwam. Verschillende passagiers lieten hun auto achter op de pechstrook en gingen te voet verder naar de luchthaven.

De blokkade werd opgeheven na lang en moeizaam overleg met de luchthavenpolitie. Ook een vakbondsman was bij dat overleg aanwezig.

Brussels Airport verwacht woensdagochtend voor 8 uur 6.000 vertrekkende passagiers. De hinder van de blokkade op de vertrektijden van vluchten zou beperkt zijn. (Belga/EE)

De 28-jarige taxichauffeur die dinsdagavond gewond raakte bij een schietpartij op de A201, de verbindingsweg tussen de Brusselse Ring en de luchthaven Brussels Airport, heeft enkel een schampschot aan de schouder. Dat meldt het Brusselse parket. Het parket ontkent daarmee met klem dat de man zou overleden zijn, zoals een aantal radiostations nog steeds melden. Controle De taxichauffeur werd neergeschoten nadat hij op de luchthaven aan een controle probeerde te ontsnappen. Daarbij zou de man ingereden zijn op een agent van de federale politie, die op de motorkap terechtkwam. De taxichauffeur is na de feiten overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij de nodige verzorging kreeg, en heeft het ziekenhuis al kunnen verlaten. De man is wel door de politie meegenomen voor verhoor. Ook de agent die het bewuste schot heeft afgevuurd, wordt nog ondervraagd. Blokkade De blokkade van de A201, de belangrijkste toegangsweg naar Brussels Airport, is vanochtend om 5 uur opgeheven. Het duurde nog ruim een uur voordat het verkeer weer goed op gang kwam. Verschillende passagiers lieten hun auto achter op de pechstrook en gingen te voet verder naar de luchthaven. De blokkade werd opgeheven na lang en moeizaam overleg met de luchthavenpolitie. Ook een vakbondsman was bij dat overleg aanwezig. Brussels Airport verwacht woensdagochtend voor 8 uur 6.000 vertrekkende passagiers. De hinder van de blokkade op de vertrektijden van vluchten zou beperkt zijn. (Belga/EE)