Na de wateroverlast van half november als gevolg van de hevige regenval hebben de verzekeringsmaatschapijen 17.303 aangiftes ontvangen. De totale schadelast ramen ze op 61,5 miljoen euro.

Het gaat om voorlopige cijfers die de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen Assuralia donderdag heeft vrijgegeven. De gemiddelde schade per schadegeval bedraagt 3.556 euro.

Volgens de openbare omroep waren bijna 8.000 dossiers het gevolg van schade door overstromingen. De kosten daarvan lopen op tot ruim 48 miljoen euro.

Iets meer dan 5.000 dossiers hadden te maken met waterschade door regen- en waterinsijpeling, goed voor 7,8 miljoen euro. In 3.570 gevallen was er schade door rukwinden. Daarnaast liepen bijna 700 voertuigen schade op door het noodweer.

Volgens de verzekeraars zal het aantal claims niet meer sterk evolueren, maar is het nog te vroeg om een balans op te maken van de uiteindelijke kost van het noodweer.

Na de wateroverlast van half november als gevolg van de hevige regenval hebben de verzekeringsmaatschapijen 17.303 aangiftes ontvangen. De totale schadelast ramen ze op 61,5 miljoen euro.Het gaat om voorlopige cijfers die de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen Assuralia donderdag heeft vrijgegeven. De gemiddelde schade per schadegeval bedraagt 3.556 euro.Volgens de openbare omroep waren bijna 8.000 dossiers het gevolg van schade door overstromingen. De kosten daarvan lopen op tot ruim 48 miljoen euro. Iets meer dan 5.000 dossiers hadden te maken met waterschade door regen- en waterinsijpeling, goed voor 7,8 miljoen euro. In 3.570 gevallen was er schade door rukwinden. Daarnaast liepen bijna 700 voertuigen schade op door het noodweer. Volgens de verzekeraars zal het aantal claims niet meer sterk evolueren, maar is het nog te vroeg om een balans op te maken van de uiteindelijke kost van het noodweer.