Op het internet wordt momenteel gretig een mail afkomstig van het kabinet Volksgezondheid en Sociale Zaken gedeeld. Het gaat om een conversatie tussen Els Cleemput, de woordvoerster van minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD) en twee medewerkers van TV Olen.

TV Olen is een satirische nieuwssite, die een tijd terug het bericht had verspreid dat de regering de zwangerschap wilde beperken tot zes maanden.

Dat klonk toen zo: 'De federale regering wil de duur van zwangerschappen gevoelig inkorten. Het systeem waarbij vrouwen negen maanden zanger zijn - en dus minder of zelfs niet beschikbaar zijn voor de arbeidsmarkt - betekent immers een belangrijke verliespost voor de overheid, klinkt het bij Minister van Werk Kris Peeters (CD&V).'

Maggie toch!

Posted by TV OLEN on Tuesday, April 7, 2015

'Zwangere vrouwen bang maken'

Blijkbaar waren naar aanleiding van dat bericht een bezorgde reactie binnengekomen bij het kabinet Sociale Zaken.

'

'Satire kan leuk en bij moomenten zelfs hilarisch zijn', erkent Cleemput. 'Maar het kan niet de bedoeling zijn om mensen, en zeker niet zwangere vrouwen, bang te maken.'

De woordvoerster van De Block vraagt om daar rekening mee te houden en misschien het artikel van de website te verwijderen.

'Slachtoffer van zijn of haar eigen naïviteit'

'We willen ingaan op uw vraag om het artikel te verwijderen op voorwaarde dat u dan ook alle beslissingen van het ministerie van Volksgezondheid en Sociale Zaken, en graag ook van uw collega-ministeries, waar mensen bang voor zijn terugschroeft', klinkt het in het antwoord van TV Olen. 'Politiek kan leuk zijn en bij momenten zelfs hilarisch, maar het kan toch niet de bedoeling zijn om uw mensen bang te maken?'

Daarna volgt een opsomming van maatregelen die in aanmerking komen om te besluiten met: 'Misschien kunt u ook werk maken van de intellectuele gezondheid van uw bevolking zodat deze niet gewillig het slachtoffer hoeft te worden van zijn of haar eigen naïviteit en ondertussen misschien ook wat kritischer zou zijn voor het beleid van zijn of haar politicit. Kunt u daar werk van maken?' (JH)

Op het internet wordt momenteel gretig een mail afkomstig van het kabinet Volksgezondheid en Sociale Zaken gedeeld. Het gaat om een conversatie tussen Els Cleemput, de woordvoerster van minister van Sociale Zaken Maggie De Block (Open VLD) en twee medewerkers van TV Olen. TV Olen is een satirische nieuwssite, die een tijd terug het bericht had verspreid dat de regering de zwangerschap wilde beperken tot zes maanden.Dat klonk toen zo: 'De federale regering wil de duur van zwangerschappen gevoelig inkorten. Het systeem waarbij vrouwen negen maanden zanger zijn - en dus minder of zelfs niet beschikbaar zijn voor de arbeidsmarkt - betekent immers een belangrijke verliespost voor de overheid, klinkt het bij Minister van Werk Kris Peeters (CD&V).' Blijkbaar waren naar aanleiding van dat bericht een bezorgde reactie binnengekomen bij het kabinet Sociale Zaken. ''Satire kan leuk en bij moomenten zelfs hilarisch zijn', erkent Cleemput. 'Maar het kan niet de bedoeling zijn om mensen, en zeker niet zwangere vrouwen, bang te maken.'De woordvoerster van De Block vraagt om daar rekening mee te houden en misschien het artikel van de website te verwijderen.'We willen ingaan op uw vraag om het artikel te verwijderen op voorwaarde dat u dan ook alle beslissingen van het ministerie van Volksgezondheid en Sociale Zaken, en graag ook van uw collega-ministeries, waar mensen bang voor zijn terugschroeft', klinkt het in het antwoord van TV Olen. 'Politiek kan leuk zijn en bij momenten zelfs hilarisch, maar het kan toch niet de bedoeling zijn om uw mensen bang te maken?'Daarna volgt een opsomming van maatregelen die in aanmerking komen om te besluiten met: 'Misschien kunt u ook werk maken van de intellectuele gezondheid van uw bevolking zodat deze niet gewillig het slachtoffer hoeft te worden van zijn of haar eigen naïviteit en ondertussen misschien ook wat kritischer zou zijn voor het beleid van zijn of haar politicit. Kunt u daar werk van maken?' (JH)