Volgens CD&V-woordvoerder Steffen Van Roosbroeck neemt eerste opvolger Vincent Van Peteghem haar zitje over waneer het ontslag van Sarah Claerhout ingaat, op 1 november. Of Claerhout vandaag aanwezig zal zijn tijdens het vragenuurtje in de Kamer, is onduidelijk. De partij heeft sinds haar ontslag geen onderhoud meer gehad met Claerhout.

Claerhout stapte eerder deze week uit de partij nadat een interne ruzie op straat kwam te liggen. Zaterdag raakte bekend dat Claerhout ontslag nam uit CD&V en haar mandaat in de Kamer ter beschikking van de partij stelde. Twistappel was de inkanteling van het UZ Gent in de UGent, een dossier in handen van partijgenote en Vlaams minister Hilde Crevits. Ook de nieuwe genderregels bij rectorverkiezingen aan de UGent vielen bij Claerhout niet in goede aarde. Nadat ze het ontslag introk, kwam er maandag toch de bevestiging via een open brief, waarin ze stelde dat het eindpunt bereikt is.

Die open brief kwam ook voor de partij als een verrassing. Gevraagd of Sarah Claerhout definitief ontslag nam, klonk het enigszins onzeker: 'Daar lijkt het toch op, ja.'

(Belga/SK)

Volgens CD&V-woordvoerder Steffen Van Roosbroeck neemt eerste opvolger Vincent Van Peteghem haar zitje over waneer het ontslag van Sarah Claerhout ingaat, op 1 november. Of Claerhout vandaag aanwezig zal zijn tijdens het vragenuurtje in de Kamer, is onduidelijk. De partij heeft sinds haar ontslag geen onderhoud meer gehad met Claerhout. Claerhout stapte eerder deze week uit de partij nadat een interne ruzie op straat kwam te liggen. Zaterdag raakte bekend dat Claerhout ontslag nam uit CD&V en haar mandaat in de Kamer ter beschikking van de partij stelde. Twistappel was de inkanteling van het UZ Gent in de UGent, een dossier in handen van partijgenote en Vlaams minister Hilde Crevits. Ook de nieuwe genderregels bij rectorverkiezingen aan de UGent vielen bij Claerhout niet in goede aarde. Nadat ze het ontslag introk, kwam er maandag toch de bevestiging via een open brief, waarin ze stelde dat het eindpunt bereikt is.Die open brief kwam ook voor de partij als een verrassing. Gevraagd of Sarah Claerhout definitief ontslag nam, klonk het enigszins onzeker: 'Daar lijkt het toch op, ja.'(Belga/SK)