In Vlaanderen waren er vorig jaar 46.894 personen die een verklaring van wettelijk samenwonen aflegden. In vergelijking met 2013 is dat een lichte stijging. Maar er wordt tegelijk ook een sterke toename van het aantal "beëindigingen van samenleven" vastgesteld: liefst 24.434 in 2014 of ruim 3.000 meer dan het jaar voordien. De cijfers staan in De Zondag. Dezelfde trend zou zich ook in Brussel en in Wallonië voordoen.

De cijfers werden opgevraagd Kamerlid Koenraad Degroote (N-VA) bij minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. "De laatste jaren daalt het aantal echtscheidingen, maar stellen we tegelijkertijd een forse toename van het beëindigen van samenleving vast", stelt Degroote in de krant.

Volgens hem ligt de reden voor de hand. "Dit komt door de zeer eenvoudige manier om hiertoe over te gaan. In geval van akkoord kan je zelfs kosteloos gewoon een beëindiging laten vastleggen op de burgerlijke stand". (Belga/TE)

In Vlaanderen waren er vorig jaar 46.894 personen die een verklaring van wettelijk samenwonen aflegden. In vergelijking met 2013 is dat een lichte stijging. Maar er wordt tegelijk ook een sterke toename van het aantal "beëindigingen van samenleven" vastgesteld: liefst 24.434 in 2014 of ruim 3.000 meer dan het jaar voordien. De cijfers staan in De Zondag. Dezelfde trend zou zich ook in Brussel en in Wallonië voordoen. De cijfers werden opgevraagd Kamerlid Koenraad Degroote (N-VA) bij minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon. "De laatste jaren daalt het aantal echtscheidingen, maar stellen we tegelijkertijd een forse toename van het beëindigen van samenleving vast", stelt Degroote in de krant. Volgens hem ligt de reden voor de hand. "Dit komt door de zeer eenvoudige manier om hiertoe over te gaan. In geval van akkoord kan je zelfs kosteloos gewoon een beëindiging laten vastleggen op de burgerlijke stand". (Belga/TE)