Dat bevestigt zijn kabinet. Het verbod zou in principe een maand lang duren, maar intussen lijkt de rust volledig teruggekeerd.

De problemen begonnen op vrijdag 27 oktober toen een bus met mensen van Koerdische origine die onderweg was naar een manifestatie de Brederodestraat - met veel inwoners van Turkse origine - kruiste. Over wie precies de aanstokers waren, lopen de getuigenissen uiteen, maar al snel ging een honderdtal mensen er met mekaar op de vuist. Ze maakten onder meer gebruik van stokken, tafelpoten en stoelen als wapens om elkaar te lijf te gaan.

De politie kwam massaal ter plaatse en na enkele uren was de situatie onder controle, maar er waren verschillende ramen van winkels en horeca beschadigd geraakt en acht personen - onder wie één agent - hadden verwondingen opgelopen. Eenenveertig vermoedelijke betrokkenen werden bestuurlijk aangehouden.

Een paar dagen later was het opnieuw onrustig in de buurt, ook al was er toen al een samenscholingsverbod, en keerden enkele honderden heethoofden zich tegen de politie. Er volgden opnieuw een veertigtal bestuurlijke aanhoudingen. Vier personen raakten gewond, onder wie opnieuw één agent. Er was weer uitgehaald met stokken en metalen staven en er was ook sprake van brandbommen en uit het wegdek verwijderde straatstenen die naar de politie werden gegooid.

Dat bevestigt zijn kabinet. Het verbod zou in principe een maand lang duren, maar intussen lijkt de rust volledig teruggekeerd. De problemen begonnen op vrijdag 27 oktober toen een bus met mensen van Koerdische origine die onderweg was naar een manifestatie de Brederodestraat - met veel inwoners van Turkse origine - kruiste. Over wie precies de aanstokers waren, lopen de getuigenissen uiteen, maar al snel ging een honderdtal mensen er met mekaar op de vuist. Ze maakten onder meer gebruik van stokken, tafelpoten en stoelen als wapens om elkaar te lijf te gaan. De politie kwam massaal ter plaatse en na enkele uren was de situatie onder controle, maar er waren verschillende ramen van winkels en horeca beschadigd geraakt en acht personen - onder wie één agent - hadden verwondingen opgelopen. Eenenveertig vermoedelijke betrokkenen werden bestuurlijk aangehouden. Een paar dagen later was het opnieuw onrustig in de buurt, ook al was er toen al een samenscholingsverbod, en keerden enkele honderden heethoofden zich tegen de politie. Er volgden opnieuw een veertigtal bestuurlijke aanhoudingen. Vier personen raakten gewond, onder wie opnieuw één agent. Er was weer uitgehaald met stokken en metalen staven en er was ook sprake van brandbommen en uit het wegdek verwijderde straatstenen die naar de politie werden gegooid.