Tijdens en na de Champions Leaguewedstrijden tussen FC Barcelona en Real Madrid, vandaag en op dinsdag 3 mei, last Antwerps burgemeester Patrick Janssens (SP.A) een "kwaadwillig samenscholingsverbod" in. Vorige week waren er incidenten in Borgerhout na een duel tussen de twee Spaanse aartsrivalen.

Dat meldt Stad Antwerpen in een persbericht. Het samenscholingsverbod zal gelden in de Carnotstraat, de Turnhoutsebaan en enkele omliggende straten, op 27 april vanaf 21 uur tot en met 28 april om 6 uur, en op 3 mei om 21 uur tot 4 mei om 6 uur.

Wie het verbod negeert, riskeert een overlastboete. Jongeren onder de 16 riskeren een combitaks. Dat is een belasting van 100 euro die jongeren krijgen als de politie hen oppakt en daarna met de combi naar huis moet brengen.

Vorige week woensdag maakte een groep fans van FC Barcelona amok na de nederlaag van hun ploeg tegen Real Madrid in de Spaanse voetbalbeker. Ze vielen een ploeg van de lokale politie aan en een bus van De Lijn werd bekogeld met vuilnis, stoelen en stenen. De bus raakte erg beschadigd, maar er vielen geen gewonden. (Belga/KVDA)

Tijdens en na de Champions Leaguewedstrijden tussen FC Barcelona en Real Madrid, vandaag en op dinsdag 3 mei, last Antwerps burgemeester Patrick Janssens (SP.A) een "kwaadwillig samenscholingsverbod" in. Vorige week waren er incidenten in Borgerhout na een duel tussen de twee Spaanse aartsrivalen. Dat meldt Stad Antwerpen in een persbericht. Het samenscholingsverbod zal gelden in de Carnotstraat, de Turnhoutsebaan en enkele omliggende straten, op 27 april vanaf 21 uur tot en met 28 april om 6 uur, en op 3 mei om 21 uur tot 4 mei om 6 uur. Wie het verbod negeert, riskeert een overlastboete. Jongeren onder de 16 riskeren een combitaks. Dat is een belasting van 100 euro die jongeren krijgen als de politie hen oppakt en daarna met de combi naar huis moet brengen. Vorige week woensdag maakte een groep fans van FC Barcelona amok na de nederlaag van hun ploeg tegen Real Madrid in de Spaanse voetbalbeker. Ze vielen een ploeg van de lokale politie aan en een bus van De Lijn werd bekogeld met vuilnis, stoelen en stenen. De bus raakte erg beschadigd, maar er vielen geen gewonden. (Belga/KVDA)