Salmonella gevonden in biokippenproducten

© Xinhua

Een reeks biokippenproducten ‘Le Roi des Champs’ wordt door pluimveeslachterij Belki nv teruggeroepen omdat er tijdens controles salmonella werd aangetroffen. Ook Delhaize haalt de producten uit de rekken.

De pluimveeslachterij Belki nv roept een reeks biokippenproducten ‘Le Roi des Champs’ terug omdat er bij controles salmonella werd aangetroffen. De producten zijn onder meer te vinden bij Makro en natuurvlees Dobbelaere. Dat meldt de slachterij.

Gekruid vlees biokip (lotnummer 433260), kippenworst bio (lotnummer 433261), kippenchipolata bio (lotnummer 433262) en kippenburger bio (lotnummer 433263) worden teruggeroepen uit de handel. Elk product bevat nog de code E 2036-H en is te gebruiken tot 22 augustus 2014.

Ook bij Delhaize moeten gelijkaardige producten uit de rekken worden gehaald. Het gaat om biologische kippenchipolata en gekruid kippenvlees bio, telkens van het Delhaizemerk, en met lotnummers 433262 en 433260, identificatienummer E2036H en te gebruiken tot 22 augustus 2014.

Door de aanwezigheid van salmonella is er ‘een risico op ziekte bij kruiscontaminatie of indien de producten niet tot in de kern worden verhit voor consumptie’, stelt Belki.

Mogelijke symptomen van salmonellabesmetting zijn koorts, buikkrampen en diarree, en dit binnen de 12 tot 48 uur na consumptie. Wie zulke symptomen vertoont, wordt aangeraden de huisarts te raadplegen.

Wie een van de producten in huis heeft, kan het terugbrengen naar de winkel, waar het terugbetaald zal worden. Natuurvlees Dobbelaere uit Moerkerke-Damme runt zelf een reeks slagerijen en levert als vleesgroothandel ook aan restaurants, slagerijen en superettes, zo staat op de website te lezen. (Belga/WB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content