Dat hebben zijn advocaat Franck Berton en het parket bekendgemaakt. Die bevestigde ook dat zijn cliënt in voorhechtenis zit in Fleury-Mérogis.

Abdeslam heeft de rechters gezegd dat hij later een verklaring zou afleggen. De rechters van hun kant kondigden aan dat zij de 26-jarige op 20 mei zullen ondervragen.

Volgens BFMTV bevestigde de raadsman dat Abdeslam geïsoleerd zal vastzitten en dat de overbrenging per helikopter 'gespierd' is verlopen. Tijdens zijn verhoor heeft hij geen spijt betoond 'wat niet wegneemt dat hij dat later niet zal doen'.

Berton zei dat zijn cliënt naast hemzelf en de Belgische raadsman Sven Mary, nog een derde advocaat zal hebben.

Uitgeleverd

Abdeslam werd woensdag uitgeleverd door ons land aan de Franse autoriteiten. Het kabinet van Justitieminister Koen Geens (CD&V) onderstreept dat hij tijdelijk weer naar België kan komen als zijn aanwezigheid hier vereist is. 'Dat is goed geregeld binnen de verdrag en de wetten over het Europees aanhoudingsbevel.'

Gsm-verkeer

VTM meldt op basis van een rapport van het Comité P intussen dat de antiterreurdienst van de politie vorig jaar al informatie had over de broers Abdeslam, maar daar is niets mee gedaan. Een USB-stick van Salah Abdeslam met gegevens op van mogelijke terroristen werd nooit onderzocht. En de belgegevens van twee gsm's zijn nooit nagetrokken. De speurders zijn zelfs een gsm van Abdeslam kwijtgeraakt, luidt het. (Belga/KVDA)

Dat hebben zijn advocaat Franck Berton en het parket bekendgemaakt. Die bevestigde ook dat zijn cliënt in voorhechtenis zit in Fleury-Mérogis.Abdeslam heeft de rechters gezegd dat hij later een verklaring zou afleggen. De rechters van hun kant kondigden aan dat zij de 26-jarige op 20 mei zullen ondervragen. Volgens BFMTV bevestigde de raadsman dat Abdeslam geïsoleerd zal vastzitten en dat de overbrenging per helikopter 'gespierd' is verlopen. Tijdens zijn verhoor heeft hij geen spijt betoond 'wat niet wegneemt dat hij dat later niet zal doen'. Berton zei dat zijn cliënt naast hemzelf en de Belgische raadsman Sven Mary, nog een derde advocaat zal hebben.Abdeslam werd woensdag uitgeleverd door ons land aan de Franse autoriteiten. Het kabinet van Justitieminister Koen Geens (CD&V) onderstreept dat hij tijdelijk weer naar België kan komen als zijn aanwezigheid hier vereist is. 'Dat is goed geregeld binnen de verdrag en de wetten over het Europees aanhoudingsbevel.'VTM meldt op basis van een rapport van het Comité P intussen dat de antiterreurdienst van de politie vorig jaar al informatie had over de broers Abdeslam, maar daar is niets mee gedaan. Een USB-stick van Salah Abdeslam met gegevens op van mogelijke terroristen werd nooit onderzocht. En de belgegevens van twee gsm's zijn nooit nagetrokken. De speurders zijn zelfs een gsm van Abdeslam kwijtgeraakt, luidt het. (Belga/KVDA)