'Salah Abdeslam is een voorbeeld voor veel andere gedetineerden, toch qua gedrag. We hebben geen enkele negatieve opmerking te melden over zijn doen en laten. En zijn eetlust is voortreffelijk.' Dat is de reactie die de krant Het Nieuwsblad kreeg in de gevangenis van Brugge over de 'meest gezochte terrorist van Europa'.

De krant kreeg ook een foto van de 26-jarige Abdeslam in zijn bezit. Daarop is een zwaar vermoeide Salah te zien met een baard en langer haar dan op zijn opsporingsfoto. De vermoeidheid is wellicht een gevolg van het zware gevangenisregime in de Afdeling Individuele Bijzondere Veiligheidsmaatregelen (AIBV) van de gevangenis, zo weet Het Nieuwsblad.

Amper besef van ochtend of namiddag

Acht keer per uur gaat een cipier kijken in zijn cel of alles in orde is en wordt het neonlicht aangeknipt. Daarnaast blijft Abdeslam 23 uur op cel in compleet isolement. Hij heeft heeft amper enig besef van ochtend of namiddag. De terreurverdachte heeft recht op een uurtje wandelen per dag en mag één boek hebben op zijn cel. Er is ook een tv achter plexiglas.

Salah Abdeslam werd op 18 maart opgepakt in Sint-Jans-Molenbeek na een vlucht van bijna vier maanden. De dag nadien werd de man voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hem onder aanhoudingsbevel plaatste en ook het Europees aanhoudingsbevel betekende dat Frankrijk tegen hem had uitgeleverd. In een eerste reactie had Abdeslam zich verzet tegen de overlevering naar Frankrijk maar een week later meldde zijn advocaat dat hij daar toch mee instemde. (TE)

'Salah Abdeslam is een voorbeeld voor veel andere gedetineerden, toch qua gedrag. We hebben geen enkele negatieve opmerking te melden over zijn doen en laten. En zijn eetlust is voortreffelijk.' Dat is de reactie die de krant Het Nieuwsblad kreeg in de gevangenis van Brugge over de 'meest gezochte terrorist van Europa'. De krant kreeg ook een foto van de 26-jarige Abdeslam in zijn bezit. Daarop is een zwaar vermoeide Salah te zien met een baard en langer haar dan op zijn opsporingsfoto. De vermoeidheid is wellicht een gevolg van het zware gevangenisregime in de Afdeling Individuele Bijzondere Veiligheidsmaatregelen (AIBV) van de gevangenis, zo weet Het Nieuwsblad. Acht keer per uur gaat een cipier kijken in zijn cel of alles in orde is en wordt het neonlicht aangeknipt. Daarnaast blijft Abdeslam 23 uur op cel in compleet isolement. Hij heeft heeft amper enig besef van ochtend of namiddag. De terreurverdachte heeft recht op een uurtje wandelen per dag en mag één boek hebben op zijn cel. Er is ook een tv achter plexiglas.Salah Abdeslam werd op 18 maart opgepakt in Sint-Jans-Molenbeek na een vlucht van bijna vier maanden. De dag nadien werd de man voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die hem onder aanhoudingsbevel plaatste en ook het Europees aanhoudingsbevel betekende dat Frankrijk tegen hem had uitgeleverd. In een eerste reactie had Abdeslam zich verzet tegen de overlevering naar Frankrijk maar een week later meldde zijn advocaat dat hij daar toch mee instemde. (TE)