De zender heeft de beelden op de website geplaatst.

De beelden tonen Salah Abdeslam, in een gesprek verwikkeld met een tweede persoon, van wie het gezicht onherkenbaar is gemaakt. De identiteit van de tweede persoon is onbekend. "We hebben de beelden toevallig ontdekt", zegt Filip De Rycke, hoofd televisie van de Vlaams-Brusselse Media. "De beelden werden in mei 2014 opgenomen voor een stuk over demografie in Brussel, als onderdeel van 'Brussel Kiest'. Omdat het mooie beelden waren, hadden we die bijgehouden."

Spoken

"Dinsdag wilden we de archiefbeelden gebruiken voor een stuk over een editoriaal van The New York Times waarin de vergelijking wordt gemaakt tussen Molenbeek en IS", zegt De Rycke. "Bij het monteren bleef het beeld toevallig even stilstaan toen Salah Abdeslam in beeld was. De journalist dacht nog even dat hij spoken zag, maar dat was dus niet zo."

De gelijkenis tussen de persoon op de beelden en de persoon die bekend is van de opsporingsberichten van de politie was treffend. "We hebben de beelden hier allemaal bekeken en we waren het erover eens: dit is wel degelijk Salah Abdeslam. Bij twijfel hadden we de beelden niet verspreid."

(Belga/RR)

De zender heeft de beelden op de website geplaatst. De beelden tonen Salah Abdeslam, in een gesprek verwikkeld met een tweede persoon, van wie het gezicht onherkenbaar is gemaakt. De identiteit van de tweede persoon is onbekend. "We hebben de beelden toevallig ontdekt", zegt Filip De Rycke, hoofd televisie van de Vlaams-Brusselse Media. "De beelden werden in mei 2014 opgenomen voor een stuk over demografie in Brussel, als onderdeel van 'Brussel Kiest'. Omdat het mooie beelden waren, hadden we die bijgehouden." "Dinsdag wilden we de archiefbeelden gebruiken voor een stuk over een editoriaal van The New York Times waarin de vergelijking wordt gemaakt tussen Molenbeek en IS", zegt De Rycke. "Bij het monteren bleef het beeld toevallig even stilstaan toen Salah Abdeslam in beeld was. De journalist dacht nog even dat hij spoken zag, maar dat was dus niet zo." De gelijkenis tussen de persoon op de beelden en de persoon die bekend is van de opsporingsberichten van de politie was treffend. "We hebben de beelden hier allemaal bekeken en we waren het erover eens: dit is wel degelijk Salah Abdeslam. Bij twijfel hadden we de beelden niet verspreid."(Belga/RR)