Dat schrijven Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Vorig jaar vielen acht doden en 35 zwaargewonden meer tijdens nachtelijke verkeersongevallen. Volgens het Belgisch Instituut voor Verkeers­veiligheid (BIVV) en mobi­liteitsorganisatie Touring ligt dat aan de combinatie van slechte wegmarkerin­gen en het 'lichtplan', waarbij de ver­lichting 's nachts op veel plaatsen gedoofd wordt. "De wegmarkering is daar eigenlijk niet op voorzien. Die is alleen getest bij een verlicht wegdek", zegt Koen Peeters (BIVV).

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) hoopt eind dit jaar klaar te zijn met een ver­nieuwing van de wegmar­kering. "We gebruiken daarvoor een nieuw soort kunststof. Die maakt de strepen op de weg beter zichtbaar en die zijn daar­door van veel verder te zien", zegt het AWV. (Belga/TV)

Dat schrijven Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Vorig jaar vielen acht doden en 35 zwaargewonden meer tijdens nachtelijke verkeersongevallen. Volgens het Belgisch Instituut voor Verkeers­veiligheid (BIVV) en mobi­liteitsorganisatie Touring ligt dat aan de combinatie van slechte wegmarkerin­gen en het 'lichtplan', waarbij de ver­lichting 's nachts op veel plaatsen gedoofd wordt. "De wegmarkering is daar eigenlijk niet op voorzien. Die is alleen getest bij een verlicht wegdek", zegt Koen Peeters (BIVV).Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) hoopt eind dit jaar klaar te zijn met een ver­nieuwing van de wegmar­kering. "We gebruiken daarvoor een nieuw soort kunststof. Die maakt de strepen op de weg beter zichtbaar en die zijn daar­door van veel verder te zien", zegt het AWV. (Belga/TV)