De ruzie tussen LDD-voorzitter Jean-Marie Dedecker en kandidaat-voorzitter Chris Dobbelaere escaleert. Dobbelaere haalde vrijdagochtend nogmaals hard uit naar Dedecker.

Dobbelaere had donderdag de extra vergoeding van 55.000 euro gehekeld die Dedecker als partijvoorzitter opstrijkt bovenop zijn wedde als fractievoorzitter in de Kamer.

Volgens Dobbelaere, de politiek secretaris van LDD-Oost-Vlaanderen, is dat in strijd met de statuten van de partij.

Dedecker repliceerde dat er niets aan de hand is en dat hij de
vergoeding krijgt als partijvoorzitter en niet als bestuurder van de vzw.

Hij beschuldigde Dobbelaere ervan vlak voor de voorzittersverkiezingen'fifteen minutes of fame' te willen meepikken.

In De Ochtend op de VRT-radio zat het er vrijdag weer bovenarms op. Dobbelaere hekelde de 'graaicultuur' van Dedecker en zei dat de partij alle leiderschap kwijt is.

'Ze verliest leden bij bosjes en dondert aan een rotvaart de ravijn in', zo luidde het.

Vrijdag en zaterdag houdt LDD voor het eerst in de geschiedenis van de partij bestuursverkiezingen.

De ruzie tussen LDD-voorzitter Jean-Marie Dedecker en kandidaat-voorzitter Chris Dobbelaere escaleert. Dobbelaere haalde vrijdagochtend nogmaals hard uit naar Dedecker.Dobbelaere had donderdag de extra vergoeding van 55.000 euro gehekeld die Dedecker als partijvoorzitter opstrijkt bovenop zijn wedde als fractievoorzitter in de Kamer. Volgens Dobbelaere, de politiek secretaris van LDD-Oost-Vlaanderen, is dat in strijd met de statuten van de partij. Dedecker repliceerde dat er niets aan de hand is en dat hij de vergoeding krijgt als partijvoorzitter en niet als bestuurder van de vzw. Hij beschuldigde Dobbelaere ervan vlak voor de voorzittersverkiezingen'fifteen minutes of fame' te willen meepikken.In De Ochtend op de VRT-radio zat het er vrijdag weer bovenarms op. Dobbelaere hekelde de 'graaicultuur' van Dedecker en zei dat de partij alle leiderschap kwijt is. 'Ze verliest leden bij bosjes en dondert aan een rotvaart de ravijn in', zo luidde het.Vrijdag en zaterdag houdt LDD voor het eerst in de geschiedenis van de partij bestuursverkiezingen.