"Dit is een plan dat de gepensioneerden in Vlaanderen gaan betalen." Dat stelde Gwendolyn Rutten (Open VLD) in Terzake in een reactie op het relanceplan dat N-VA eerder op de dag voorstelde.

Volgens het liberale Kamerlid zullen de Vlaamse gepensioneerden voor het plan opdraaien omdat hun koopkracht daalt als gevolg van de stijging van het btw-tarief van 21 naar 22 procent. Bovendien wil N-VA hun pensioen niet meer indexeren en wil de partij de welvaartenveloppe op nul zetten, aldus Rutten.

Ze hekelde ook dat N-VA indertijd in de Vlaamse regering mee de jobkorting heeft afgevoerd, maar nu "via een achterdeur op een niveau waar ze niet in de meerderheid zit, komt pleiten voor een jobkorting light".

'Geen voorstel van N-VA toen bespaard moest worden'

"Wel jammer dat toen bespaard moest worden, het moeilijke deel, we geen enkel constructief voorstel van de N-VA hoorden", zo regaeerde de liberale nog op de opmerking dat N-VA tenminste een relanceplan heeft, wat niet van de federale regering kan gezegd worden. (Belga/SD)"Dit is een plan dat de gepensioneerden in Vlaanderen gaan betalen." Dat stelde Gwendolyn Rutten (Open VLD) in Terzake in een reactie op het relanceplan dat N-VA eerder op de dag voorstelde. Volgens het liberale Kamerlid zullen de Vlaamse gepensioneerden voor het plan opdraaien omdat hun koopkracht daalt als gevolg van de stijging van het btw-tarief van 21 naar 22 procent. Bovendien wil N-VA hun pensioen niet meer indexeren en wil de partij de welvaartenveloppe op nul zetten, aldus Rutten. Ze hekelde ook dat N-VA indertijd in de Vlaamse regering mee de jobkorting heeft afgevoerd, maar nu "via een achterdeur op een niveau waar ze niet in de meerderheid zit, komt pleiten voor een jobkorting light".'Geen voorstel van N-VA toen bespaard moest worden'"Wel jammer dat toen bespaard moest worden, het moeilijke deel, we geen enkel constructief voorstel van de N-VA hoorden", zo regaeerde de liberale nog op de opmerking dat N-VA tenminste een relanceplan heeft, wat niet van de federale regering kan gezegd worden. (Belga/SD)