Wie hier geboren is, moet kiezen, vindt Demir. 'Je bent Turk óf Belg.' In Duitsland is de dubbele nationaliteit ook afgeschaft, stelt de N-VA'ster, die vindt dat de integratie van Turken in België geflopt is. Ze wil ook de oude bilaterale verdragen met Turkije en Marokko herbekijken. Wie in een van die twee landen heeft gewerkt, kan in België na één dag werken een werkloosheidsvergoeding krijgen.

Coalitiepartner CD&V zou het logisch vinden dat iemand slechts één nationaliteit heeft, maar waarschuwt voor de consequenties. Zo is het bijvoorbeeld niet langer mogelijk de Belgische nationaliteit af te nemen van veroordeelde terroristen als de dubbele nationaliteit wordt afgeschaft.

Open Vld is het voorstel niet genegen. 'In de 21e eeuw is de identiteit van mensen iets van meerdere lagen, dat kan je niet op één dimensie trekken', vindt Rutten (BELGA/JVL).

Wie hier geboren is, moet kiezen, vindt Demir. 'Je bent Turk óf Belg.' In Duitsland is de dubbele nationaliteit ook afgeschaft, stelt de N-VA'ster, die vindt dat de integratie van Turken in België geflopt is. Ze wil ook de oude bilaterale verdragen met Turkije en Marokko herbekijken. Wie in een van die twee landen heeft gewerkt, kan in België na één dag werken een werkloosheidsvergoeding krijgen. Coalitiepartner CD&V zou het logisch vinden dat iemand slechts één nationaliteit heeft, maar waarschuwt voor de consequenties. Zo is het bijvoorbeeld niet langer mogelijk de Belgische nationaliteit af te nemen van veroordeelde terroristen als de dubbele nationaliteit wordt afgeschaft. Open Vld is het voorstel niet genegen. 'In de 21e eeuw is de identiteit van mensen iets van meerdere lagen, dat kan je niet op één dimensie trekken', vindt Rutten (BELGA/JVL).