De gegevens van het rapport dat Gerfa hierover opstelde, staan te lezen in La Libre Belgique.

Gerfa, wat staat voor Groupe d'Etude en de Réforme de la Fonction Administrative, berekende hoeveel federale ambtenaren onder welke minister vielen. Men kwam uit op 3.968 ambtenaren die onder de MR-ministers vielen, en maar liefst 51.889 ambtenaren onder de andere, Vlaamse ministers. Omgerekend is dat 92,9 procent bij de Vlaamse ministers en 7,1 procent bij de Franstalige ministers van MR.

Volgens Gerfa is de situatie eigenlijk nog hachelijker.

Want tweetalige instellingen zoals het leger, de federale politie en de rechtbanken vallen ook nog eens onder een Nederlandstalige minister. Dat zijn eens 57.763 personen die aan de berekening moeten toegevoegd worden, aldus Gerfa.

(Belga/RR)

De gegevens van het rapport dat Gerfa hierover opstelde, staan te lezen in La Libre Belgique.Gerfa, wat staat voor Groupe d'Etude en de Réforme de la Fonction Administrative, berekende hoeveel federale ambtenaren onder welke minister vielen. Men kwam uit op 3.968 ambtenaren die onder de MR-ministers vielen, en maar liefst 51.889 ambtenaren onder de andere, Vlaamse ministers. Omgerekend is dat 92,9 procent bij de Vlaamse ministers en 7,1 procent bij de Franstalige ministers van MR.Volgens Gerfa is de situatie eigenlijk nog hachelijker. Want tweetalige instellingen zoals het leger, de federale politie en de rechtbanken vallen ook nog eens onder een Nederlandstalige minister. Dat zijn eens 57.763 personen die aan de berekening moeten toegevoegd worden, aldus Gerfa.(Belga/RR)