In totaal zijn er 776 klachten bekend: 478 dossiers die bij de commissie-Adriaenssens in beslag werden genomen tijdens operatie Kelk, 204 slachtoffers hebben zich rechtstreeks bij het federaal parket gemeld, 69 anderen dienden een klacht in bij de lokale parketten en 28 klachten kwamen bij het bisdom Gent binnen.

Een groot aantal feiten is intussen verjaard, maar dat wil niet zeggen dat de slachtoffers geen schadevergoeding kunnen eisen, schrijft Gazet van Antwerpen.

De zes experts die onderzoeken of de misbruikslachtoffers van geestelijken een financiële compensatie kunnen krijgen, willen hun werk nog deze maand afronden. (Belga/TE)

In totaal zijn er 776 klachten bekend: 478 dossiers die bij de commissie-Adriaenssens in beslag werden genomen tijdens operatie Kelk, 204 slachtoffers hebben zich rechtstreeks bij het federaal parket gemeld, 69 anderen dienden een klacht in bij de lokale parketten en 28 klachten kwamen bij het bisdom Gent binnen. Een groot aantal feiten is intussen verjaard, maar dat wil niet zeggen dat de slachtoffers geen schadevergoeding kunnen eisen, schrijft Gazet van Antwerpen. De zes experts die onderzoeken of de misbruikslachtoffers van geestelijken een financiële compensatie kunnen krijgen, willen hun werk nog deze maand afronden. (Belga/TE)