De protestactie komt er in de nasleep van de nationale betoging van vorige week donderdag, waarbij meer dan 100 politiemensen gewond raakten. De Brusselse politiemensen hebben in een open brief hun teleurstelling en verontwaardiging geuit tegenover het gebrek aan respect dat ze zeggen te ondervinden vanwege hun burgemeester. Die brief is ook overhandigd aan Mayeur zelf.

De betoging is een initiatief van de interventiedienst van de Brusselse lokale politie en gaat niet uit van de politievakbonden.

Een 70-tal leden van de interventiedienst stapte op naar het stadhuis, onder applaus van hun collega's in uniform en in burger, en legde op de trappen van het stadhuis een aantal schilden neer die tijdens de betoging beschadigd of vernield raakten. Er werd ook een eresaluut gebracht aan de schilden.

Burgemeester Mayeur heeft een delegatie van de actievoerders ontvangen.

Mayeur ontvangt delegatie, Belga Image
Mayeur ontvangt delegatie © Belga Image

De protesterende agenten hebben afgesproken geen interviews te geven of verklaringen af te leggen in de pers. Ook de vakbondsleden en -afgevaardigden die aanwezig zijn, leggen geen verklaringen af. 'Onze stilte is een verklaring op zichzelf', klinkt het.

Eén politieman, Alain Baelen, sprak wel even kort met de pers. 'Ik ben gewond geraakt toen we ons terugtrokken voor de dokwerkers', zei de man. 'Ik viel en kreeg vervolgens een resem klappen. Er zijn bij de betoging dingen gebeurd die niet normaal zijn, die niet mochten gebeuren. Ik hoop hier antwoorden te krijgen.'

De man werd echter snel door zijn collega's aangemaand geen verdere verklaringen af te leggen.

Ernstig

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) zei in het VTM-middagnieuws dat de beschuldigingen aan het adres van Mayeur 'ernstig' zijn. Hij wil het dan ook onderzoeken, maar kan nog niet zeggen of de positie van Mayeur onhoudbaar wordt.(Belga/KVDA)

De protestactie komt er in de nasleep van de nationale betoging van vorige week donderdag, waarbij meer dan 100 politiemensen gewond raakten. De Brusselse politiemensen hebben in een open brief hun teleurstelling en verontwaardiging geuit tegenover het gebrek aan respect dat ze zeggen te ondervinden vanwege hun burgemeester. Die brief is ook overhandigd aan Mayeur zelf.De betoging is een initiatief van de interventiedienst van de Brusselse lokale politie en gaat niet uit van de politievakbonden. Een 70-tal leden van de interventiedienst stapte op naar het stadhuis, onder applaus van hun collega's in uniform en in burger, en legde op de trappen van het stadhuis een aantal schilden neer die tijdens de betoging beschadigd of vernield raakten. Er werd ook een eresaluut gebracht aan de schilden. Burgemeester Mayeur heeft een delegatie van de actievoerders ontvangen. De protesterende agenten hebben afgesproken geen interviews te geven of verklaringen af te leggen in de pers. Ook de vakbondsleden en -afgevaardigden die aanwezig zijn, leggen geen verklaringen af. 'Onze stilte is een verklaring op zichzelf', klinkt het. Eén politieman, Alain Baelen, sprak wel even kort met de pers. 'Ik ben gewond geraakt toen we ons terugtrokken voor de dokwerkers', zei de man. 'Ik viel en kreeg vervolgens een resem klappen. Er zijn bij de betoging dingen gebeurd die niet normaal zijn, die niet mochten gebeuren. Ik hoop hier antwoorden te krijgen.' De man werd echter snel door zijn collega's aangemaand geen verdere verklaringen af te leggen. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) zei in het VTM-middagnieuws dat de beschuldigingen aan het adres van Mayeur 'ernstig' zijn. Hij wil het dan ook onderzoeken, maar kan nog niet zeggen of de positie van Mayeur onhoudbaar wordt.(Belga/KVDA)