Van de Vlamingen eet 1,5 procent nooit vlees of vis, eet 2,5 procent maar bij uitzondering vlees of vis, en eet 1,6 procent geen vlees maar wel vis. Samengeteld zijn dat ruim 350.000 mensen, zo luidt het donderdag in een persbericht.

"Daarnaast zijn er nog eens ruim 375.000 parttime-vegetariërs, die een paar keer per week vegetarisch eten", berekende EVA.

Gent, waar de "Donderdag Veggiedagcampagne" van EVA het meest actief gevoerd wordt, steekt op het vlak van vleesvermindering boven de rest van Vlaanderen uit, zo blijkt uit de cijfers. Zo telt de Oost-Vlaamse hoofdstad in vergelijking met het Vlaamse gemiddelde dubbel zoveel rasechte vegetariërs die nooit vlees of vis eten.

Een Vlaming op de twee gaf aan in de toekomst minder vlees te willen eten, zo blijkt ook.

Waarom eten mensen vlees, wilden de initiatiefnemers ook weten. "Omdat het lekker is", zegt 56 procent, gevolgd door "uit gewoonte" (47 procent) en "ik ben zo opgevoed" (46 procent).

EVA voert de campagne "Donderdag Veggiedag" al sinds 2008. De campagne krijgt al officiële steun van de steden Mechelen, Hasselt en Eupen, en van het Brussels Gewest. Gent werd dan weer in mei 2009 de eerste stad ter wereld met een officiële wekelijkse veggiedag, aldus EVA. (Belga)

Van de Vlamingen eet 1,5 procent nooit vlees of vis, eet 2,5 procent maar bij uitzondering vlees of vis, en eet 1,6 procent geen vlees maar wel vis. Samengeteld zijn dat ruim 350.000 mensen, zo luidt het donderdag in een persbericht. "Daarnaast zijn er nog eens ruim 375.000 parttime-vegetariërs, die een paar keer per week vegetarisch eten", berekende EVA. Gent, waar de "Donderdag Veggiedagcampagne" van EVA het meest actief gevoerd wordt, steekt op het vlak van vleesvermindering boven de rest van Vlaanderen uit, zo blijkt uit de cijfers. Zo telt de Oost-Vlaamse hoofdstad in vergelijking met het Vlaamse gemiddelde dubbel zoveel rasechte vegetariërs die nooit vlees of vis eten. Een Vlaming op de twee gaf aan in de toekomst minder vlees te willen eten, zo blijkt ook. Waarom eten mensen vlees, wilden de initiatiefnemers ook weten. "Omdat het lekker is", zegt 56 procent, gevolgd door "uit gewoonte" (47 procent) en "ik ben zo opgevoed" (46 procent). EVA voert de campagne "Donderdag Veggiedag" al sinds 2008. De campagne krijgt al officiële steun van de steden Mechelen, Hasselt en Eupen, en van het Brussels Gewest. Gent werd dan weer in mei 2009 de eerste stad ter wereld met een officiële wekelijkse veggiedag, aldus EVA. (Belga)