Ruim 23.000 Belgen roepen klimaatministers online op actie te nemen

De klimaatmars in Brussel, 27 januari 2019. © Belga

Na een oproep van de beweging Act For Climate Justice hebben al ruim 23.000 Belgen de 4 klimaatministers van ons land ‘aangesproken’ over het klimaat. Dat blijkt donderdag, even na middernacht, op de website van de actie, www.wakupyourministers.be.

Act For Climate Justice, een burgerbeweging die acties van burgerlijke ongehoorzaamheid organiseert voor meer sociale en klimaatrechtvaardigheid, lanceerde dinsdagnacht een affichecampagne. Daarin riep het burgers op om de klimaatministers ‘wakker te schudden’ en ‘aan te spreken’ over de klimaatproblematiek.

Ongeveer tweeduizend affiches werden zo dinsdagnacht opgehangen in Brussel, Leuven, Gent, Antwerpen, Oostende, Namen en Luik. Ook zouden duizenden stickers verspreid zijn. De affiches verwijzen door naar een website waar burgers aangemoedigd worden om rechtstreeks contact op te nemen met de ministers die bevoegd zijn voor milieu en klimaat: Marie Christine Marghem (federaal), Joke Schauvliege (Vlaams), Céline Fremault (Brussels) en Jean-Luc Crucke (Waals). Bezoekers van de site kunnen een standaardboodschap sturen, maar ze kunnen ook hun boodschap personaliseren.

Kort na middernacht had de teller op de site al ruimschoots de kaap van de 23.000 deelnemers gerond.

Partner Content