In het eerste jaar na het algemeen rookverbod zijn in België 820 cafés failliet gegaan. Dat is een stijging met 13,6 procent tegenover het jaar ervoor, zo meldt La Dernière Heure.

De cijfers hebben betrekking op de twaalf maanden voor en de twaalf maanden na 1 juli 2011, de dag waarop het algemeen rookverbod in werking trad. Federaal minister van Middenstand Sabine Laruelle (MR) zegt in haar antwoord op een parlementaire vraag dat het nog te vroeg is om een oorzakelijk verband te leggen tussen het algemeen rookverbod en de stijging van het aantal faillissementen. (Belga/SD)

In het eerste jaar na het algemeen rookverbod zijn in België 820 cafés failliet gegaan. Dat is een stijging met 13,6 procent tegenover het jaar ervoor, zo meldt La Dernière Heure. De cijfers hebben betrekking op de twaalf maanden voor en de twaalf maanden na 1 juli 2011, de dag waarop het algemeen rookverbod in werking trad. Federaal minister van Middenstand Sabine Laruelle (MR) zegt in haar antwoord op een parlementaire vraag dat het nog te vroeg is om een oorzakelijk verband te leggen tussen het algemeen rookverbod en de stijging van het aantal faillissementen. (Belga/SD)