Een grootschalige actie in de transportsector is geschaad doordat een cameraploeg van de Franstalige openbare omroep RTBF al vóór de start van de actie aanwezig was bij een van de geviseerde bedrijven. Staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (SP.A) laat uitzoeken hoe dat kon gebeuren.

Over de actie zelf kan Crombez nog niet veel details vrijgeven. De resultaten worden ook pas later vrijgegeven. "Maar het klopt dat er op verschillende plaatsen in het land acties zijn gebeurd in het kader van een grootschalige gecoördineerde actie in de transportsector. Daarbij zijn verschillende transportbedrijven gecontroleerd", bevestigt de SP.A-staatssecretaris aan Belga.

Maar een deel van de actie werd volgens Crombez verstoord door het feit dat een cameraploeg van de RTBF al vóór de actie aanwezig was bij een van de betrokken transportbedrijven.

"Daardoor is de actie geschaad. Hoe groot die schade is, is nog niet duidelijk. Maar ik wil laten nagaan hoe dat is kunnen gebeuren, want het kan niet zijn dat een actie waar maanden werk aan vooraf is gegaan, beschadigd wordt door de aanwezigheid van de pers. Ik laat daarom een onderzoek starten", klinkt het. (Belga/KVDA)

Een grootschalige actie in de transportsector is geschaad doordat een cameraploeg van de Franstalige openbare omroep RTBF al vóór de start van de actie aanwezig was bij een van de geviseerde bedrijven. Staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez (SP.A) laat uitzoeken hoe dat kon gebeuren. Over de actie zelf kan Crombez nog niet veel details vrijgeven. De resultaten worden ook pas later vrijgegeven. "Maar het klopt dat er op verschillende plaatsen in het land acties zijn gebeurd in het kader van een grootschalige gecoördineerde actie in de transportsector. Daarbij zijn verschillende transportbedrijven gecontroleerd", bevestigt de SP.A-staatssecretaris aan Belga. Maar een deel van de actie werd volgens Crombez verstoord door het feit dat een cameraploeg van de RTBF al vóór de actie aanwezig was bij een van de betrokken transportbedrijven. "Daardoor is de actie geschaad. Hoe groot die schade is, is nog niet duidelijk. Maar ik wil laten nagaan hoe dat is kunnen gebeuren, want het kan niet zijn dat een actie waar maanden werk aan vooraf is gegaan, beschadigd wordt door de aanwezigheid van de pers. Ik laat daarom een onderzoek starten", klinkt het. (Belga/KVDA)