Een deel van het geld dat in april zomaar op straat dwarrelde in Zedelgem, is teruggevonden. Dat bevestigt Eddy Van Daele, korpschef van politiezone Het Houtsche. Door een anonieme tip kon een kleine som teruggevonden worden bij een koppel uit de streek.

Op 20 april pleegde een bende een aantal inbraken in de regio. Bij een inbraak in Torhout gingen ze aan de haal met een kluis. Toen ze in Zedelgem probeerden een motard van de politie af te schudden, gebruikten ze de bewuste kluis als projectiel. De kluis spatte open en één miljoen euro lag plots zomaar voor het rapen.

Wroeging

Ongeveer de helft van het bedrag kon de politie ter plaatse recupereren. Enkele geldgraaiers kregen later wroeging en brachten zelf het geld terug.

Politiezone Het Houtsche rekende op tips om de rest van het geld terug te vinden. "We kregen intussen vier anonieme tips", vertelt korpschef Eddy Van Daele. "In een geval leidde een tip naar de ontdekking van een kleine som geld. Het geld werd gevonden bij een koppel uit de regio. Het gaat wel om mensen van buiten de gemeente. Twee andere tips bleken te vaag. We kregen ook nog een tip van iemand die er enkel op uit was om iemand anders een loer te draaien."

Miniem bedrag

De gevolgen voor de gevatte geldgraaiers zullen waarschijnlijk beperkt zijn. "De feiten zijn natuurlijk laakbaar, maar zijn natuurlijk ook niet van die aard dat daar een onmiddellijke aanhouding nodig is. Het ging ook slechts om een miniem bedrag. Het parket beslist over vervolging."

Ook na deze ontdekking blijven nog enkele honderdduizenden euro's vermist. (Belga/EE)

Een deel van het geld dat in april zomaar op straat dwarrelde in Zedelgem, is teruggevonden. Dat bevestigt Eddy Van Daele, korpschef van politiezone Het Houtsche. Door een anonieme tip kon een kleine som teruggevonden worden bij een koppel uit de streek. Op 20 april pleegde een bende een aantal inbraken in de regio. Bij een inbraak in Torhout gingen ze aan de haal met een kluis. Toen ze in Zedelgem probeerden een motard van de politie af te schudden, gebruikten ze de bewuste kluis als projectiel. De kluis spatte open en één miljoen euro lag plots zomaar voor het rapen. Wroeging Ongeveer de helft van het bedrag kon de politie ter plaatse recupereren. Enkele geldgraaiers kregen later wroeging en brachten zelf het geld terug. Politiezone Het Houtsche rekende op tips om de rest van het geld terug te vinden. "We kregen intussen vier anonieme tips", vertelt korpschef Eddy Van Daele. "In een geval leidde een tip naar de ontdekking van een kleine som geld. Het geld werd gevonden bij een koppel uit de regio. Het gaat wel om mensen van buiten de gemeente. Twee andere tips bleken te vaag. We kregen ook nog een tip van iemand die er enkel op uit was om iemand anders een loer te draaien." Miniem bedrag De gevolgen voor de gevatte geldgraaiers zullen waarschijnlijk beperkt zijn. "De feiten zijn natuurlijk laakbaar, maar zijn natuurlijk ook niet van die aard dat daar een onmiddellijke aanhouding nodig is. Het ging ook slechts om een miniem bedrag. Het parket beslist over vervolging." Ook na deze ontdekking blijven nog enkele honderdduizenden euro's vermist. (Belga/EE)