Ronald Janssen heeft Joke Van Steen niet vermoord. Volgens het Gentse parket stemt zijn DNA niet overeen met de haartjes die op haar lichaam werden gevonden.

De zeventienjarige Van Steen werd op 12 november 1995 vermoord in Welden bij Oudenaarde toen ze na een avondje uit met de fiets op weg was naar huis.

Het meisje overleed aan een combinatie van slagen op het hoofd, verdrinking en verstikking.

Eind februari raakte bekend dat het gerecht onderzocht of er een link was tussen het DNA van Ronald Janssen en het genetisch materiaal dat gevonden werd op Van Steen.

Dat gebeurde met het oog op het assisenproces van Olav Herreman, die normaal vanaf 30 april voor het Gentse assisenhof terechtstaat wegens de moord. De man ontkent echter elke betrokkenheid.

Woordvoerder Dominique De Brauwere van het Gentse parket verklaarde vrijdag aan VTM dat een vergelijking van het DNA van Janssen met de lichaamsvreemde haartjes in het slipje van Van Steen geen resultaat heeft opgeleverd.

Ook het DNA van Herreman komt trouwens niet overeen met de haartjes.

Ronald Janssen heeft Joke Van Steen niet vermoord. Volgens het Gentse parket stemt zijn DNA niet overeen met de haartjes die op haar lichaam werden gevonden. De zeventienjarige Van Steen werd op 12 november 1995 vermoord in Welden bij Oudenaarde toen ze na een avondje uit met de fiets op weg was naar huis. Het meisje overleed aan een combinatie van slagen op het hoofd, verdrinking en verstikking.Eind februari raakte bekend dat het gerecht onderzocht of er een link was tussen het DNA van Ronald Janssen en het genetisch materiaal dat gevonden werd op Van Steen. Dat gebeurde met het oog op het assisenproces van Olav Herreman, die normaal vanaf 30 april voor het Gentse assisenhof terechtstaat wegens de moord. De man ontkent echter elke betrokkenheid.Woordvoerder Dominique De Brauwere van het Gentse parket verklaarde vrijdag aan VTM dat een vergelijking van het DNA van Janssen met de lichaamsvreemde haartjes in het slipje van Van Steen geen resultaat heeft opgeleverd.Ook het DNA van Herreman komt trouwens niet overeen met de haartjes.