Volgens staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken zijn het op drie vrouwen na allemaal alleenstaande mannen die voor de pre-opvang kiezen.

500 extra plaatsen

Donderdagnacht waren er 268 mensen in het WTC III-gebouw aanwezig. Vrijdagnacht liep dat iets op tot 292. Volgens Walgraeve is het "moeilijk te verklaren" waarom er niet meer mensen gebruik maken van de pre-opvang.

Donderdag besliste de regering-Michel om het aantal plaatsen in de pre-opvang op te trekken tot 500, nadat woensdagavond de capaciteit van 300 plaatsen bereikt was. Francken laat zaterdag op Twitter weten dat de 200 extra bedden op de tweede verdieping van het kantoorgebouw nog niet gebruikt werden.

Volgens staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken zijn het op drie vrouwen na allemaal alleenstaande mannen die voor de pre-opvang kiezen.Donderdagnacht waren er 268 mensen in het WTC III-gebouw aanwezig. Vrijdagnacht liep dat iets op tot 292. Volgens Walgraeve is het "moeilijk te verklaren" waarom er niet meer mensen gebruik maken van de pre-opvang. Donderdag besliste de regering-Michel om het aantal plaatsen in de pre-opvang op te trekken tot 500, nadat woensdagavond de capaciteit van 300 plaatsen bereikt was. Francken laat zaterdag op Twitter weten dat de 200 extra bedden op de tweede verdieping van het kantoorgebouw nog niet gebruikt werden.