Met de Aalsterse Gilles op kop, gevolgd door het Ros Balatum, de Aalsterse versie van het Ros Beiaard, en Prins Carnaval Werner Kinoo lopen zowat tachtig georganiseerde groepen en tientallen kleine groepen een zes kilometer lang parcours doorheen Aalst af.

Veel lokale thema's moeten het ontgelden, zoals een aantal vastgoedinvesteringen. Rode en gele Kabouters, met persiflages op Tobback en De Wever, een 'klopjacht' op Sarah Smeyers na de Twitterrel over een vermeende toenadering naar Vlaams Belang, de panda's voor Wallonië, het ontbinden van de Aalsterse SP.A-afdeling, 'air Maggie' (De Block), veel spot met zwarte piet: de losse groepen die jaarlijks voor het "peper en zout" zorgen in de carnavalsstoet zorgen, doen hun naam alle eer aan. Bij grotere groepen komen ook enkele koningskwesties aan bod.

Op de Grote Markt, het Keizersplein en het Statieplein staan tribunes opgesteld waar in totaal meer dan duizend genodigden plaatsnemen, tussen tienduizenden toeschouwers langs het parcours. Burgemeester Christoph D'Haese (N-VA), voor de gelegenheid in knalgeel historisch burgemeesterkostuum met lichtgevende hoed en reuzengrote sleutel, ontving zondagmiddag al enkele internationale gasten. Onder meer de ambassadeur van de Filippijnen Victoria Bataclan, vergezeld van een diplomaat, de ambassadeur van Bulgarije Valkanov Vesselin, met zijn echtgenote, en de ambassadeur van Japan, Mitsuo Sakaba, snuiven de sfeer op.

Er worden ook nog een aantal nationale politici verwacht. Zij zullen onder meer door schepen van Cultuur Ilse Uyttersprot (CD&V), voor de gelegenheid in groen 'Dirk Martenskostuum', ontvangen worden. (Belga/TE)

Met de Aalsterse Gilles op kop, gevolgd door het Ros Balatum, de Aalsterse versie van het Ros Beiaard, en Prins Carnaval Werner Kinoo lopen zowat tachtig georganiseerde groepen en tientallen kleine groepen een zes kilometer lang parcours doorheen Aalst af. Veel lokale thema's moeten het ontgelden, zoals een aantal vastgoedinvesteringen. Rode en gele Kabouters, met persiflages op Tobback en De Wever, een 'klopjacht' op Sarah Smeyers na de Twitterrel over een vermeende toenadering naar Vlaams Belang, de panda's voor Wallonië, het ontbinden van de Aalsterse SP.A-afdeling, 'air Maggie' (De Block), veel spot met zwarte piet: de losse groepen die jaarlijks voor het "peper en zout" zorgen in de carnavalsstoet zorgen, doen hun naam alle eer aan. Bij grotere groepen komen ook enkele koningskwesties aan bod. Op de Grote Markt, het Keizersplein en het Statieplein staan tribunes opgesteld waar in totaal meer dan duizend genodigden plaatsnemen, tussen tienduizenden toeschouwers langs het parcours. Burgemeester Christoph D'Haese (N-VA), voor de gelegenheid in knalgeel historisch burgemeesterkostuum met lichtgevende hoed en reuzengrote sleutel, ontving zondagmiddag al enkele internationale gasten. Onder meer de ambassadeur van de Filippijnen Victoria Bataclan, vergezeld van een diplomaat, de ambassadeur van Bulgarije Valkanov Vesselin, met zijn echtgenote, en de ambassadeur van Japan, Mitsuo Sakaba, snuiven de sfeer op. Er worden ook nog een aantal nationale politici verwacht. Zij zullen onder meer door schepen van Cultuur Ilse Uyttersprot (CD&V), voor de gelegenheid in groen 'Dirk Martenskostuum', ontvangen worden. (Belga/TE)