Het is alsof het probleem van dak- en thuislozen tijdens de zomermaanden verdwijnt, zo zei Knack-directeur Rik Van Cauwelaert in De Ochtend op de VRT-radio. "Maar ook dan liggen mensen in Brussel in kartonnen dozen te slapen." Dat de staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) nu door haar eigen crisismanager, Peter De Roo, in een open brief wordt aangevallen, is de druppel, vindt Van Cauwelaert.

"Dat de staatsecretaris verlamd zou zijn door het verleden en de politieke benoemingen is flauwekul. Als de minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) zegt dat hij geen bussen kan inleggen omdat dat concurrentie is voor De Lijn, dan wordt een dwaas spel gespeeld."

Rik Van Cauwelaert: 'Wat gaan we zeggen als er in de rijkste regio van de wereld mensen sterven op straat van de kou?'

"Wat gaan we zeggen tegen Europa als er hier, in de rijkste regio van de wereld, mensen sterven op straat van de kou? Het gaat om menswaardigheid. Het is een regelrechte schande zich dan te beroepen op het verleden. Zij is op dat departement geplaatst om beslissingen te nemen." (SD)

Het is alsof het probleem van dak- en thuislozen tijdens de zomermaanden verdwijnt, zo zei Knack-directeur Rik Van Cauwelaert in De Ochtend op de VRT-radio. "Maar ook dan liggen mensen in Brussel in kartonnen dozen te slapen." Dat de staatssecretaris voor Asiel en Migratie Maggie De Block (Open VLD) nu door haar eigen crisismanager, Peter De Roo, in een open brief wordt aangevallen, is de druppel, vindt Van Cauwelaert. "Dat de staatsecretaris verlamd zou zijn door het verleden en de politieke benoemingen is flauwekul. Als de minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) zegt dat hij geen bussen kan inleggen omdat dat concurrentie is voor De Lijn, dan wordt een dwaas spel gespeeld."Rik Van Cauwelaert: 'Wat gaan we zeggen als er in de rijkste regio van de wereld mensen sterven op straat van de kou?'"Wat gaan we zeggen tegen Europa als er hier, in de rijkste regio van de wereld, mensen sterven op straat van de kou? Het gaat om menswaardigheid. Het is een regelrechte schande zich dan te beroepen op het verleden. Zij is op dat departement geplaatst om beslissingen te nemen." (SD)