Ontslagnemend federaal staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) wil de minimumleeftijd om met zware motoren te mogen rijden optrekken tot 24 jaar. De Belgische motorbond reageert negatief.

Momenteel kunnen jongeren al op hun 21ste hun motorrijbewijs halen. Schouppe wil die minimumleeftijd met drie jaar optrekken. Het gaat om de uitvoering van een nieuwe Europese richtlijn die Schouppe zeer streng wil toepassen.

Reden is dat er momenteel teveel motorongevallen gebeuren. In De Standaard zegt Schouppe woensdag dat het aantal motorrijders dat tussen 2000 en 2007 om het leven is gekomen met zeven procent is gestegen. Hij noemt het overlijdensrisico op een motor twintig maal groter dan in een auto.

De nieuwe regelgeving zou in 2013 van toepassing worden. De Belgische motorbond - de Motorcycle Action Group - is niet te spreken over het voornemen van Schouppe.

De bond overweegt acties, maar begint daar voorlopig niet mee omdat er nog overleg gaande is met Schouppe, de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en de rijscholen. Ze hekelen ook dat de rijlessen en -examens duurder zouden worden.

Ontslagnemend federaal staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) wil de minimumleeftijd om met zware motoren te mogen rijden optrekken tot 24 jaar. De Belgische motorbond reageert negatief.Momenteel kunnen jongeren al op hun 21ste hun motorrijbewijs halen. Schouppe wil die minimumleeftijd met drie jaar optrekken. Het gaat om de uitvoering van een nieuwe Europese richtlijn die Schouppe zeer streng wil toepassen.Reden is dat er momenteel teveel motorongevallen gebeuren. In De Standaard zegt Schouppe woensdag dat het aantal motorrijders dat tussen 2000 en 2007 om het leven is gekomen met zeven procent is gestegen. Hij noemt het overlijdensrisico op een motor twintig maal groter dan in een auto. De nieuwe regelgeving zou in 2013 van toepassing worden. De Belgische motorbond - de Motorcycle Action Group - is niet te spreken over het voornemen van Schouppe. De bond overweegt acties, maar begint daar voorlopig niet mee omdat er nog overleg gaande is met Schouppe, de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en de rijscholen. Ze hekelen ook dat de rijlessen en -examens duurder zouden worden.