Didier Reynders zegt dat in Le Vif/L'Express, het Franstalige zusterblad van Knack. 'Minstens in de eerste helft van de legislatuur zou men moeten proberen om iedereen punten te laten scoren', vindt hij.

'Wil men sociaal overleg, dan is het normaal dat CD&V op dezelfde lijn zit als het ACW (tegenwoordig beweging.net, nvdr.)', oordeelt Reynders. 'Het zal immers niet N-VA of Open VLD zijn die de Waalse FGTB kan overtuigen. We weten ook dat N-VA a priori beter geplaatst is op vlak van veiligheid.'

De liberale vicepremier betreurt dat 'de Vlaamse partijen permanent in gevecht zijn en zo de indruk geven dat men eerder bezig is met het blokkeren van hervormingen of de eigen publieke verdediging, dan met het werken aan eigen acties'. Reynders is alvast niet van plan 'om eindeloos te dulden dat dergelijke situaties mogelijke hervormingen tegenhouden'.

Als verklaring voor de spanningen verwijst Reynders naar de gewijzigde electorale rangorde in Vlaanderen, waarbij CD&V zich tegenwoordig 'ver onder haar voormalige kleine kartelpartner' situeert, niet langer beschikt over een minister-president in Vlaanderen en het premierschap heeft geweigerd.

Didier Reynders zegt dat in Le Vif/L'Express, het Franstalige zusterblad van Knack. 'Minstens in de eerste helft van de legislatuur zou men moeten proberen om iedereen punten te laten scoren', vindt hij.'Wil men sociaal overleg, dan is het normaal dat CD&V op dezelfde lijn zit als het ACW (tegenwoordig beweging.net, nvdr.)', oordeelt Reynders. 'Het zal immers niet N-VA of Open VLD zijn die de Waalse FGTB kan overtuigen. We weten ook dat N-VA a priori beter geplaatst is op vlak van veiligheid.' De liberale vicepremier betreurt dat 'de Vlaamse partijen permanent in gevecht zijn en zo de indruk geven dat men eerder bezig is met het blokkeren van hervormingen of de eigen publieke verdediging, dan met het werken aan eigen acties'. Reynders is alvast niet van plan 'om eindeloos te dulden dat dergelijke situaties mogelijke hervormingen tegenhouden'. Als verklaring voor de spanningen verwijst Reynders naar de gewijzigde electorale rangorde in Vlaanderen, waarbij CD&V zich tegenwoordig 'ver onder haar voormalige kleine kartelpartner' situeert, niet langer beschikt over een minister-president in Vlaanderen en het premierschap heeft geweigerd.