De voorzitters van de Vlaamse regeringsvormende partijen CD&V, SP.A en Open VLD laten nog niet in hun kaarten kijken over wie ze naar de regering sturen. Dat bleek tijdens een gezamenlijk interview op de VRT-radio. SP.A-voorzitter Bruno Tobback liet wel verstaan dat hij MR-vicepremier Didier Reynders liever niet terug op Financiën ziet, maar hij voegde er wel aan toe dat hij daar niet over beslist. Reynders had zondag gezegd "beschikbaar" te zijn voor een nieuw mandaat als minister van Financiën.

Johan Vande Lanotte

Tobback wou ook niet bevestigen of Johan Vande Lanotte "een certitude" is in de nieuwe regering.

Ook Open VLD-voorzitter Alexander De Croo wou het niet over postjes hebben. "Elke partijvoorzitter moet daarover zelf beslissen", zei hij.

De Croo en Tobback blijven partijvoorzitter, zeiden ze afgelopen weekend al. Hun CD&V-collega Wouter Beke doet nog geen uitspraken over zijn eigen toekomst. "Eerst moeten we een regeringsakkoord maken, dan zien we wel wie waar terechtkomt."

Tobback hoopt dat de regeringsvorming over een week -vóór 6 december- rond is. De Croo meent dat die timing haalbaar is. (Belga/TE)

De voorzitters van de Vlaamse regeringsvormende partijen CD&V, SP.A en Open VLD laten nog niet in hun kaarten kijken over wie ze naar de regering sturen. Dat bleek tijdens een gezamenlijk interview op de VRT-radio. SP.A-voorzitter Bruno Tobback liet wel verstaan dat hij MR-vicepremier Didier Reynders liever niet terug op Financiën ziet, maar hij voegde er wel aan toe dat hij daar niet over beslist. Reynders had zondag gezegd "beschikbaar" te zijn voor een nieuw mandaat als minister van Financiën. Johan Vande Lanotte Tobback wou ook niet bevestigen of Johan Vande Lanotte "een certitude" is in de nieuwe regering. Ook Open VLD-voorzitter Alexander De Croo wou het niet over postjes hebben. "Elke partijvoorzitter moet daarover zelf beslissen", zei hij. De Croo en Tobback blijven partijvoorzitter, zeiden ze afgelopen weekend al. Hun CD&V-collega Wouter Beke doet nog geen uitspraken over zijn eigen toekomst. "Eerst moeten we een regeringsakkoord maken, dan zien we wel wie waar terechtkomt." Tobback hoopt dat de regeringsvorming over een week -vóór 6 december- rond is. De Croo meent dat die timing haalbaar is. (Belga/TE)