Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) vindt dat de koning wetten moet blijven ondertekenen. 'Ik vind niet dat we zo ver moeten gaan en die functie afschaffen', zei hij op Bel-RTL.

Didier Reynders (MR) is wel voorstander van een modernisering van de koninklijke functie. Hij herinnerde in dat verband naar de hervorming van de koninklijke dotaties, die onlangs door de regering werd uitgewerkt.

De MR-vicepremier zei voorts niet tegen een aanpassing van de rol van de koning bij de regeringsvorming, zoals het aanduiden van een informateur, formateur of een bemiddelaar. "Dat is niet voorzien in de grondwet", aldus Reynders.

Economische missies

De minister van Buitenlandse Zaken verklaarde dat economische missies ook in de toekomst best door een lid van de koninklijke familie geleid worden. Volgens hem zal de toekomstige koning Filip ook nog naar het buitenland willen reizen. Bij die bezoeken zal hij ongetwijfeld een economisch luik willen, verwacht Didier Reynders. (Belga/AVE)

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) vindt dat de koning wetten moet blijven ondertekenen. 'Ik vind niet dat we zo ver moeten gaan en die functie afschaffen', zei hij op Bel-RTL.Didier Reynders (MR) is wel voorstander van een modernisering van de koninklijke functie. Hij herinnerde in dat verband naar de hervorming van de koninklijke dotaties, die onlangs door de regering werd uitgewerkt. De MR-vicepremier zei voorts niet tegen een aanpassing van de rol van de koning bij de regeringsvorming, zoals het aanduiden van een informateur, formateur of een bemiddelaar. "Dat is niet voorzien in de grondwet", aldus Reynders. Economische missiesDe minister van Buitenlandse Zaken verklaarde dat economische missies ook in de toekomst best door een lid van de koninklijke familie geleid worden. Volgens hem zal de toekomstige koning Filip ook nog naar het buitenland willen reizen. Bij die bezoeken zal hij ongetwijfeld een economisch luik willen, verwacht Didier Reynders. (Belga/AVE)