Het dierenpark Pairi Daiza heeft met 1,39 miljoen bezoekers in 2014 een bezoekersrecord gevestigd.

De komst afgelopen winter van de Chinese reuzenpanda's Hao Hao en Xing Hui helpt het succes van het Henegouwse park te verklaren. "Directeur Eric Domb had op 20 februari een kaap van 1.350.000 bezoekers voorspeld. Hij zat er niet ver naast", stelde Françoise Gilson, de woordvoerster van Pairi Daiza. "Daarbij willen we erop wijzen dat het park slechts zeven maanden geopend is, van 3 april tot 2 november. Bovendien hebben de twee zomermaanden van 2014, afgezien van een tiental dagen in juli, ons weerkundig niet bepaald verwend. We zijn dus erg tevreden over onze cijfers."

Pairi Daiza werkt overigens aan een nieuw project, "Terre du Froid", met uitzicht op een winteropening. "De concrete uitwerking is wellicht voor 2016 of 2017", preciseerde Gilson nog. Zowat 5.000 dieren overwinteren nu in de installaties van het dierenpark. Begin april zwaaien de deuren in Brugelette open voor het seizoen 2015. In die periode staan een aantal belangrijke werken gepland. De nieuwigheden worden pas komende lente bekendgemaakt. (Belga/WB)

Het dierenpark Pairi Daiza heeft met 1,39 miljoen bezoekers in 2014 een bezoekersrecord gevestigd. De komst afgelopen winter van de Chinese reuzenpanda's Hao Hao en Xing Hui helpt het succes van het Henegouwse park te verklaren. "Directeur Eric Domb had op 20 februari een kaap van 1.350.000 bezoekers voorspeld. Hij zat er niet ver naast", stelde Françoise Gilson, de woordvoerster van Pairi Daiza. "Daarbij willen we erop wijzen dat het park slechts zeven maanden geopend is, van 3 april tot 2 november. Bovendien hebben de twee zomermaanden van 2014, afgezien van een tiental dagen in juli, ons weerkundig niet bepaald verwend. We zijn dus erg tevreden over onze cijfers." Pairi Daiza werkt overigens aan een nieuw project, "Terre du Froid", met uitzicht op een winteropening. "De concrete uitwerking is wellicht voor 2016 of 2017", preciseerde Gilson nog. Zowat 5.000 dieren overwinteren nu in de installaties van het dierenpark. Begin april zwaaien de deuren in Brugelette open voor het seizoen 2015. In die periode staan een aantal belangrijke werken gepland. De nieuwigheden worden pas komende lente bekendgemaakt. (Belga/WB)