Het grote volksrestaurant nam bijna het hele Vossenplein in. Vanaf 17.00 uur konden alle Brusselaars er genieten van een "typisch Belgische" portie mosselen met friet. Nieuw dit jaar was dat er ook aan de kinderen werd gedacht, met kinderporties en een muzikaal spektakel op maat van de jongsten. Dit jaar mochten dankzij Samusocial ook 150 daklozen mee aan tafel schuiven, die hun portie met een symbolische één euro betaalden.

Tot 22.00 uur vond op het Vossenplein Bruxelles Zingt plaats. Een reuzenkaraoke waarbij het publiek kon meezingen met bekende hits. De sfeer zat er goed in en de polonaise werd al duchtig ingezet op het plein.

De organisatie laat weten dat in totaal ruim 4.500 toeschouwers naar Bruxelles Zingt kwamen. Daags voor de nationale feestdag werden de feestelijkheden volgens de traditie ingezet met het Bal National op het Vossenplein. Zo'n 12.500 feestvierders genoten er van optredens van Filip Jordens, DJ Daddy K en Kate Ryan.

(Belga/RR)

Het grote volksrestaurant nam bijna het hele Vossenplein in. Vanaf 17.00 uur konden alle Brusselaars er genieten van een "typisch Belgische" portie mosselen met friet. Nieuw dit jaar was dat er ook aan de kinderen werd gedacht, met kinderporties en een muzikaal spektakel op maat van de jongsten. Dit jaar mochten dankzij Samusocial ook 150 daklozen mee aan tafel schuiven, die hun portie met een symbolische één euro betaalden. Tot 22.00 uur vond op het Vossenplein Bruxelles Zingt plaats. Een reuzenkaraoke waarbij het publiek kon meezingen met bekende hits. De sfeer zat er goed in en de polonaise werd al duchtig ingezet op het plein. De organisatie laat weten dat in totaal ruim 4.500 toeschouwers naar Bruxelles Zingt kwamen. Daags voor de nationale feestdag werden de feestelijkheden volgens de traditie ingezet met het Bal National op het Vossenplein. Zo'n 12.500 feestvierders genoten er van optredens van Filip Jordens, DJ Daddy K en Kate Ryan.(Belga/RR)