Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen?
Met de gemeenteraadsverkiezing in zicht moeten we er ons voor hoeden geen loze beloften te doen, alleen een voorzichtig beleid, goed overwogen en financieel haalbaar is de enige optie.

Toch blijven er dingen die we kunnen en moeten doen: verkeersveiligheid blijft een prioriteit voor de drie kernen van deze gemeente, want veilig verkeer is duurzaam, en onveilig verkeer ontspoort ons, menselijk, maatschappelijk en financieel.

Naast blijvende aandacht voor het onderwijs in onze gemeente moeten we vooral oog hebben voor de woningsituatie: om jonge mensen hier te houden, om diegenen die het niet breed hebben te helpen, moeten we sociale woningbouw blijven promoten. Doen we dat niet dan veroordelen wij ons tot een slaapdorp, zonder leefbare middenstand en zonder veel gemeenschap.

Sociaal wonen is al lang niet meer alleen voor mensen die uit de boot vallen. Het is nu voor iedereen die geen groot inkomen heeft; en dat zijn er steeds meer en meer.

Wie worden de winnaars, wie de verliezers?
Winnaars: Open VLD, N-VA en SP.A. Verliezers: CD&V en Vlaams Belang.

Wat is van belang in uw gemeente?
Geen extra belastingen voor prestigeprojecten. De bouw van sociale huur - en koopwoningen. Uitbreiding van de sportinfrastructuur. Verkeersveiligheid (fietspaden). Uitbreiding van de gemeenteschool en een dynamisch jeugdbeleid. (SD)

U komt ook op bij de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2012 en heeft een duidelijke visie over uw stad of dorp?

Stuur dan uw antwoorden op onze drie vragen - en een foto van uzelf - door naar simon.demeulemeester@knack.be.

Wat is de inzet van de gemeenteraadsverkiezingen? Met de gemeenteraadsverkiezing in zicht moeten we er ons voor hoeden geen loze beloften te doen, alleen een voorzichtig beleid, goed overwogen en financieel haalbaar is de enige optie. Toch blijven er dingen die we kunnen en moeten doen: verkeersveiligheid blijft een prioriteit voor de drie kernen van deze gemeente, want veilig verkeer is duurzaam, en onveilig verkeer ontspoort ons, menselijk, maatschappelijk en financieel. Naast blijvende aandacht voor het onderwijs in onze gemeente moeten we vooral oog hebben voor de woningsituatie: om jonge mensen hier te houden, om diegenen die het niet breed hebben te helpen, moeten we sociale woningbouw blijven promoten. Doen we dat niet dan veroordelen wij ons tot een slaapdorp, zonder leefbare middenstand en zonder veel gemeenschap. Sociaal wonen is al lang niet meer alleen voor mensen die uit de boot vallen. Het is nu voor iedereen die geen groot inkomen heeft; en dat zijn er steeds meer en meer. Wie worden de winnaars, wie de verliezers? Winnaars: Open VLD, N-VA en SP.A. Verliezers: CD&V en Vlaams Belang. Wat is van belang in uw gemeente? Geen extra belastingen voor prestigeprojecten. De bouw van sociale huur - en koopwoningen. Uitbreiding van de sportinfrastructuur. Verkeersveiligheid (fietspaden). Uitbreiding van de gemeenteschool en een dynamisch jeugdbeleid. (SD)