De rellen die donderdagavond zijn uitgebroken in de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek hebben tot vrijdagmorgen 2 uur geduurd. Uiteindelijk werden vijf personen opgepakt. Tijdens de rellen raakten negen agenten gewond en werden tien politiewagens beschadigd. Het parket vraagt de aanhouding van twee meerderjarigen die de politie bekogelden met projectielen en zich hadden verzet tegen hun arrestatie. De veertienjarige jongen wiens aanhouding de aanleiding was voor de rellen moet voor de jeugdrechter verschijnen.

De onlusten begonnen rond 19 uur toen de politie een 14-jarige jongen bij hem thuis ging oppakken in de Vanderstichelenstraat. De familie van de jongen was het daar niet mee eens en aan de woning kwam het tot een eerste confrontatie met een 20-tal omstaanders waarbij er met stenen werd gegooid naar de politie.

Die trok met de jonge arrestant naar het commissariaat in de Brievendragersstraat. Al snel verscheen daar ook de familie van de jongen, vergezeld van een 60-tal mensen, voornamelijk jongeren.

Toen die de politie opnieuw begonnen te bekogelen met stenen vluchtte de familie van de jongen weg en riep de lokale politie de versterking in van omringende politiezones en van twee waterkanonnen en een helikopter van de federale politie.

Dat bracht de rust enigzins weer, al waren er in tussentijd al twee agenten gewond geraakt door een kasseisteen en door een vuistslag.

Kat-en-muisspel

De onlusten verplaatsten zich dan naar de wijken rond de Ribeaucourtstraat en de Leopold II-laan, waar zich een kat-en-muisspel ontspon tussen politie en groepjes jongeren. Die bekogelden de agenten met alles wat ze konden vinden, van kasseistenen tot grote gasflessen die meestal gebruikt worden om te koken op een gasvuur.

Dat gebeurde vanop straat maar ook vanuit appartementsgebouwen. Eén van die gasflessen die vanop een tweede verdieping was gegooid, raakte een agent tijdens een charge in de rug. De man leek eerst zwaargewond, maar nadien bleken zijn verwondingen mee te vallen.

Uiteindelijk duurde het tot ongeveer 2 uur vrijdagmorgen voor de rust weerkeerde en alle relschoppers van straat waren verdwenen.

Vijf jongeren die betrapt waren bij het gooien van projectielen werden opgepakt en zullen ter beschikking gesteld worden van het parket. In totaal raakten negen agenten gewond en liepen tien politiewagens beschadigingen op. Dat ging van blutsen in het koetswerk tot ingegooide ramen.

De rellen die donderdagavond zijn uitgebroken in de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek hebben tot vrijdagmorgen 2 uur geduurd. Uiteindelijk werden vijf personen opgepakt. Tijdens de rellen raakten negen agenten gewond en werden tien politiewagens beschadigd. Het parket vraagt de aanhouding van twee meerderjarigen die de politie bekogelden met projectielen en zich hadden verzet tegen hun arrestatie. De veertienjarige jongen wiens aanhouding de aanleiding was voor de rellen moet voor de jeugdrechter verschijnen.De onlusten begonnen rond 19 uur toen de politie een 14-jarige jongen bij hem thuis ging oppakken in de Vanderstichelenstraat. De familie van de jongen was het daar niet mee eens en aan de woning kwam het tot een eerste confrontatie met een 20-tal omstaanders waarbij er met stenen werd gegooid naar de politie.Die trok met de jonge arrestant naar het commissariaat in de Brievendragersstraat. Al snel verscheen daar ook de familie van de jongen, vergezeld van een 60-tal mensen, voornamelijk jongeren. Toen die de politie opnieuw begonnen te bekogelen met stenen vluchtte de familie van de jongen weg en riep de lokale politie de versterking in van omringende politiezones en van twee waterkanonnen en een helikopter van de federale politie.Dat bracht de rust enigzins weer, al waren er in tussentijd al twee agenten gewond geraakt door een kasseisteen en door een vuistslag.Kat-en-muisspelDe onlusten verplaatsten zich dan naar de wijken rond de Ribeaucourtstraat en de Leopold II-laan, waar zich een kat-en-muisspel ontspon tussen politie en groepjes jongeren. Die bekogelden de agenten met alles wat ze konden vinden, van kasseistenen tot grote gasflessen die meestal gebruikt worden om te koken op een gasvuur. Dat gebeurde vanop straat maar ook vanuit appartementsgebouwen. Eén van die gasflessen die vanop een tweede verdieping was gegooid, raakte een agent tijdens een charge in de rug. De man leek eerst zwaargewond, maar nadien bleken zijn verwondingen mee te vallen.Uiteindelijk duurde het tot ongeveer 2 uur vrijdagmorgen voor de rust weerkeerde en alle relschoppers van straat waren verdwenen. Vijf jongeren die betrapt waren bij het gooien van projectielen werden opgepakt en zullen ter beschikking gesteld worden van het parket. In totaal raakten negen agenten gewond en liepen tien politiewagens beschadigingen op. Dat ging van blutsen in het koetswerk tot ingegooide ramen.