Groen-fractieleider Björn Rzoska reageert scherp op het bericht dat de Vlaamse regering beslist heeft de 125 miljoen euro die voorzien waren voor het competitiviteitspact, te schrappen. "Na de facturen voor de Vlamingen en de gezinnen worden nu ook de ondernemers getroffen", aldus Rzoska in een reactie aan Belga.

Efficiënter doelgroepenbeleid

De Vlaamse regering-Bourgeois schrapt 125 miljoen euro die de vorige Vlaamse regering had vrijgemaakt voor loonlastenverlagingen voor bedrijven in het kader van het met de federale regering afgesloten competitiviteitspact. De middelen moesten dienen voor loonlastenverlagingen voor jongeren en 55-plussers. Maar volgens regeringsbronnen kunnen de voorziene middelen geschrapt worden omdat Vlaanderen nu bevoegd is voor het doelgroepenbeleid en van plan is om dat efficiënter te maken.

Groen-fractieleider Björn Rzoska neemt minister-president Geert Bourgeois op de korrel. Volgens hem had Bourgeois in zijn Septemberverklaring een duidelijke uitleg moeten geven bij het schrappen van die 125 miljoen euro.

'Paradepaardje Peeters afgevoerd'

Rzoska vreest dat doelgroepen "zoals oudere, jongere en langdurige werklozen, maar ook de ondernemers zelf hierdoor zwaar getroffen worden". "Dat was niet meteen wat N-VA, CD&V, Open VLD hen hadden beloofd tijdens de kiescampagne", klinkt het.

De Groen-fractieleider merkt ook op dat Bourgeois hiermee een van de "paradepaardjes" van zijn voorganger, Kris Peeters, afvoert. "Blijkbaar wil de nieuwe rechts-conservatieve coalitie echt wel een symbolische regimewissel doorvoeren. Maar na de facturen voor de Vlamingen en de gezinnen worden nu ook de ondernemers getroffen", besluit de Groen-fractieleider.

Rzoska is van plan om de meerderheidspartijen woensdag te ondervragen over het schrappen van de 125 miljoen euro voor het competitiviteitspact. (Belga/WB)

Groen-fractieleider Björn Rzoska reageert scherp op het bericht dat de Vlaamse regering beslist heeft de 125 miljoen euro die voorzien waren voor het competitiviteitspact, te schrappen. "Na de facturen voor de Vlamingen en de gezinnen worden nu ook de ondernemers getroffen", aldus Rzoska in een reactie aan Belga.De Vlaamse regering-Bourgeois schrapt 125 miljoen euro die de vorige Vlaamse regering had vrijgemaakt voor loonlastenverlagingen voor bedrijven in het kader van het met de federale regering afgesloten competitiviteitspact. De middelen moesten dienen voor loonlastenverlagingen voor jongeren en 55-plussers. Maar volgens regeringsbronnen kunnen de voorziene middelen geschrapt worden omdat Vlaanderen nu bevoegd is voor het doelgroepenbeleid en van plan is om dat efficiënter te maken. Groen-fractieleider Björn Rzoska neemt minister-president Geert Bourgeois op de korrel. Volgens hem had Bourgeois in zijn Septemberverklaring een duidelijke uitleg moeten geven bij het schrappen van die 125 miljoen euro. Rzoska vreest dat doelgroepen "zoals oudere, jongere en langdurige werklozen, maar ook de ondernemers zelf hierdoor zwaar getroffen worden". "Dat was niet meteen wat N-VA, CD&V, Open VLD hen hadden beloofd tijdens de kiescampagne", klinkt het. De Groen-fractieleider merkt ook op dat Bourgeois hiermee een van de "paradepaardjes" van zijn voorganger, Kris Peeters, afvoert. "Blijkbaar wil de nieuwe rechts-conservatieve coalitie echt wel een symbolische regimewissel doorvoeren. Maar na de facturen voor de Vlamingen en de gezinnen worden nu ook de ondernemers getroffen", besluit de Groen-fractieleider. Rzoska is van plan om de meerderheidspartijen woensdag te ondervragen over het schrappen van de 125 miljoen euro voor het competitiviteitspact. (Belga/WB)