Formateur Elio Di Rupo en de voorzitters van de acht onderhandelende partijen hebben dinsdag uitsluitend over B-H-V gepraat. Normaliter zouden ze ook de overdracht van bevoegdheden aansnijden, maar daarvoor bleek onvoldoende tijd te zijn.

Zoals gebruikelijk waren Di Rupo en de voorzitters van de onderhandelende partijen weinig spraakzaam na afloop van de vergadering. Enkel PS-vicepremier Laurette Onkelinx wilde enkele spaarzame commentaren kwijt. Ze had het over een "constructieve" vergadering en een "meer diepgaand debat waarbij iedereen zijn standpunt heeft kunnen uitdrukken en beargumenteren".

De planning voorzag dat de onderhandelaars zich tot 14.00 uur over B-H-V zouden buigen en nadien het luik overdracht van bevoegdheden onder handen zouden nemen. Achteraf viel te horen dat enkel het heikele dossier over de splitsing van de kieskring de revue passeerde.

Meerdere tours de table nodig

"Het wordt concreet", becommentarieerde een bron. "We zijn nu in de fase aanbeland waar de posities stilaan tegenover mekaar komen te liggen." Elders viel te horen dat de discussie algemeen is gebleven, maar wel al meer diepgaand dan zaterdag en dat ze iedereen heeft toegelaten zijn standpunten uit te wisselen. "De meer delicate punten zijn aangesneden. Wellicht zullen nog verschillende tours de table plaatsvinden. We staan nog ver van de ultieme arbitrage af", luidt het.

Het zal pas tijdens die nieuwe tours de table zijn dat de kwestie van de amendementen zal worden aangesneden. Woensdag zitten de onderhandelaars opnieuw rond de tafel. (Belga/INM)

Formateur Elio Di Rupo en de voorzitters van de acht onderhandelende partijen hebben dinsdag uitsluitend over B-H-V gepraat. Normaliter zouden ze ook de overdracht van bevoegdheden aansnijden, maar daarvoor bleek onvoldoende tijd te zijn. Zoals gebruikelijk waren Di Rupo en de voorzitters van de onderhandelende partijen weinig spraakzaam na afloop van de vergadering. Enkel PS-vicepremier Laurette Onkelinx wilde enkele spaarzame commentaren kwijt. Ze had het over een "constructieve" vergadering en een "meer diepgaand debat waarbij iedereen zijn standpunt heeft kunnen uitdrukken en beargumenteren". De planning voorzag dat de onderhandelaars zich tot 14.00 uur over B-H-V zouden buigen en nadien het luik overdracht van bevoegdheden onder handen zouden nemen. Achteraf viel te horen dat enkel het heikele dossier over de splitsing van de kieskring de revue passeerde.Meerdere tours de table nodig "Het wordt concreet", becommentarieerde een bron. "We zijn nu in de fase aanbeland waar de posities stilaan tegenover mekaar komen te liggen." Elders viel te horen dat de discussie algemeen is gebleven, maar wel al meer diepgaand dan zaterdag en dat ze iedereen heeft toegelaten zijn standpunten uit te wisselen. "De meer delicate punten zijn aangesneden. Wellicht zullen nog verschillende tours de table plaatsvinden. We staan nog ver van de ultieme arbitrage af", luidt het. Het zal pas tijdens die nieuwe tours de table zijn dat de kwestie van de amendementen zal worden aangesneden. Woensdag zitten de onderhandelaars opnieuw rond de tafel. (Belga/INM)