De leden van de raden van bestuur bij overheidsbedrijven zullen het binnenkort met kleinere zitpenningen moeten stellen, dat schrijft de krant De Standaard.

Minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) stelt daarover een reeks maatregelen voor aan de regeringskern.

Vergoedingen verantwoorden

De raden van bestuur zullen binnenkort een overzicht moeten geven van de vergoedingen en moeten die ook kunnen verantwoorden. Bovendien zal de regering de bedragen vergelijken met gelijkaardige bedrijven.

De regeringspartijen bereikten al voor het zomerreces een principeakkoord over deze kwestie. "De voorstellen komen niet als antwoord op de polemiek rond de nieuwe NMBS-topman Jo Cornu", benadrukt het kabinet van Labille.

Jo Cornu

De krijtlijnen waren misschien al getekend voor Jo Cornu werd aangesteld als topman van de NMBS. De regering zal er na de hevige discussie waarschijnlijk wel voor zorgen dat de nieuwe rem op de vergoedingen in voege treedt voor Cornu in november aan de slag gaat.

Cornu's loon is als spoorbaas geplafonneerd op 290.000 euro, maar dankzij zijn mandaten bij Belgacom, Agfa-Gevaert en KBC kan hij dat bedrag nog aardig aanvullen.

De leden van de raden van bestuur bij overheidsbedrijven zullen het binnenkort met kleinere zitpenningen moeten stellen, dat schrijft de krant De Standaard. Minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) stelt daarover een reeks maatregelen voor aan de regeringskern.De raden van bestuur zullen binnenkort een overzicht moeten geven van de vergoedingen en moeten die ook kunnen verantwoorden. Bovendien zal de regering de bedragen vergelijken met gelijkaardige bedrijven.De regeringspartijen bereikten al voor het zomerreces een principeakkoord over deze kwestie. "De voorstellen komen niet als antwoord op de polemiek rond de nieuwe NMBS-topman Jo Cornu", benadrukt het kabinet van Labille.De krijtlijnen waren misschien al getekend voor Jo Cornu werd aangesteld als topman van de NMBS. De regering zal er na de hevige discussie waarschijnlijk wel voor zorgen dat de nieuwe rem op de vergoedingen in voege treedt voor Cornu in november aan de slag gaat. Cornu's loon is als spoorbaas geplafonneerd op 290.000 euro, maar dankzij zijn mandaten bij Belgacom, Agfa-Gevaert en KBC kan hij dat bedrag nog aardig aanvullen.