Dat schrijven de kranten Het Laatste Nieuws en De Morgen.

Wie in de gevangenis zit, heeft geen recht op een leefloon of werkloosheidsuitkering, noch op een inkomensvervangende uitkering voor gehandicapten. Gedetineerden ontvangen dan weer wel uitkeringen voor arbeidsongevallen en beroepsziekten. Pensioenen worden enkel de eerste twaalf maanden uitbetaald. Bij invaliditeitsuitkeringen varieert het.

Dat is allemaal vrij ingewikkeld en de regering-Michel wil tot één duidelijke regeling voor alle gevangenenen te komen. De neuzen van de vier coalitiepartijen staan min of meer in dezelfde richting: de ziekte-uitkering wordt geschrapt. "Het is moeilijk te verdedigen dat misdadigers die in de gevangenis op kosten van de maatschappij worden opgevangen, kunnen blijven genieten van uitkeringen van de ziekteverzekering", zegt Stefaan Vercamer (CD&V).

(Belga/RR)

Dat schrijven de kranten Het Laatste Nieuws en De Morgen.Wie in de gevangenis zit, heeft geen recht op een leefloon of werkloosheidsuitkering, noch op een inkomensvervangende uitkering voor gehandicapten. Gedetineerden ontvangen dan weer wel uitkeringen voor arbeidsongevallen en beroepsziekten. Pensioenen worden enkel de eerste twaalf maanden uitbetaald. Bij invaliditeitsuitkeringen varieert het. Dat is allemaal vrij ingewikkeld en de regering-Michel wil tot één duidelijke regeling voor alle gevangenenen te komen. De neuzen van de vier coalitiepartijen staan min of meer in dezelfde richting: de ziekte-uitkering wordt geschrapt. "Het is moeilijk te verdedigen dat misdadigers die in de gevangenis op kosten van de maatschappij worden opgevangen, kunnen blijven genieten van uitkeringen van de ziekteverzekering", zegt Stefaan Vercamer (CD&V).(Belga/RR)