MR-voorzitter Didier Reynders heeft in een interview gesuggereerd dat het voor het EU-voorzitterschap een goede zaak zou zijn om met de ontslagnemende regering door te gaan tot het einde van het jaar.

Vanuit Belgisch oogpunt is een snelle regeringsvorming dan weer wenselijk, aldus Reynders in een interview dat donderdagavond werd uitgezonden op een Franse zender.

'Voor Europa zou het beter zijn als het doorloopt zoals nu tot december. Maar ik denk ook aan de situatie in België en daar is het: hoe vroeger er een regering is, hoe beter', aldus Reynders.

Reynders zit vanaf donderdag de Ecofin-raad voor, waar enkele van de belangrijkste dossiers van het Belgisch voorzitterschap op tafel zullen liggen.

MR-voorzitter Didier Reynders heeft in een interview gesuggereerd dat het voor het EU-voorzitterschap een goede zaak zou zijn om met de ontslagnemende regering door te gaan tot het einde van het jaar. Vanuit Belgisch oogpunt is een snelle regeringsvorming dan weer wenselijk, aldus Reynders in een interview dat donderdagavond werd uitgezonden op een Franse zender. 'Voor Europa zou het beter zijn als het doorloopt zoals nu tot december. Maar ik denk ook aan de situatie in België en daar is het: hoe vroeger er een regering is, hoe beter', aldus Reynders. Reynders zit vanaf donderdag de Ecofin-raad voor, waar enkele van de belangrijkste dossiers van het Belgisch voorzitterschap op tafel zullen liggen.