De federale regering wacht nog even met de ondertekening van de grondwetsartikels die vatbaar worden verklaard voor herziening in de volgende legislatuur.

Het kernkabinet was het maandag eens geraakt over die lijst, maar de hele regering moet er zich nog over uitspreken.

Dinsdag bleek dat de ministers meer duidelijkheid willen over de organisatie van de verkiezingen na de kritiek van de Nederlandstalige voorzitters van de rechtbanken van eerste aanleg.

Die hadden in een brief gewaarschuwd dat de verkiezingen niet kunnen georganiseerd worden met de huidige kieskringen en pleitten ervoor dat er zou teruggekeerd worden naar de oude arrondissementele kieskringen.

De regering kwam dinsdagmiddag bijeen, maar ondertekende de lijst met grondwetsartikels nog niet.

Vicepremier Didier Reynders verklaarde na afloop dat de regering de ontbinding van de Kamers niet gaat vragen als ze niet zeker
is dat de verkiezingen correct kunnen worden georganiseerd.

In de loop van de namiddag is een nieuwe vergadering van de ministerraad voorzien.

De federale regering wacht nog even met de ondertekening van de grondwetsartikels die vatbaar worden verklaard voor herziening in de volgende legislatuur. Het kernkabinet was het maandag eens geraakt over die lijst, maar de hele regering moet er zich nog over uitspreken.Dinsdag bleek dat de ministers meer duidelijkheid willen over de organisatie van de verkiezingen na de kritiek van de Nederlandstalige voorzitters van de rechtbanken van eerste aanleg. Die hadden in een brief gewaarschuwd dat de verkiezingen niet kunnen georganiseerd worden met de huidige kieskringen en pleitten ervoor dat er zou teruggekeerd worden naar de oude arrondissementele kieskringen.De regering kwam dinsdagmiddag bijeen, maar ondertekende de lijst met grondwetsartikels nog niet. Vicepremier Didier Reynders verklaarde na afloop dat de regering de ontbinding van de Kamers niet gaat vragen als ze niet zeker is dat de verkiezingen correct kunnen worden georganiseerd. In de loop van de namiddag is een nieuwe vergadering van de ministerraad voorzien.