De regering-Michel moet minstens 2,1 miljard euro vinden bij de begrotingscontrole. Tot die conclusie komt het monitoringcomité, de groep topambtenaren die de begroting opvolgt, in een ontwerprapport dat De Tijd kon inkijken. Dinsdagochtend wordt nog vergaderd over het rapport. Als de regering vasthoudt aan de doelstelling om het structureel tekort dit jaar te beperken tot 1 procent, loopt de inspanning op tot 3 miljard euro.

De begrotingscontrole schiet pas in het weekend echt uit de startblokken. Vandaag komt het monitoringcomité nog samen voor een vergadering. Maar uit een rapport dat De Tijd kon inkijken, blijkt dat de regering minstens op zoek moet naar 2,1 miljard euro wil ze de doelstelling halen die Europa oplegt.

En dat is zonder de uitgaven voor asiel gerekend (650 miljoen euro). Daarvan hoopt de regering dat die door Europa als een eenmalige uitgave worden gezien. Als de regering evenwel vasthoudt aan haar eigen doelstelling om het structurele begrotingstekort dit jaar te beperken tot 1 procent van het bbp, loopt de budgettaire inspanning op tot 3 miljard euro. (Belga)

De regering-Michel moet minstens 2,1 miljard euro vinden bij de begrotingscontrole. Tot die conclusie komt het monitoringcomité, de groep topambtenaren die de begroting opvolgt, in een ontwerprapport dat De Tijd kon inkijken. Dinsdagochtend wordt nog vergaderd over het rapport. Als de regering vasthoudt aan de doelstelling om het structureel tekort dit jaar te beperken tot 1 procent, loopt de inspanning op tot 3 miljard euro.De begrotingscontrole schiet pas in het weekend echt uit de startblokken. Vandaag komt het monitoringcomité nog samen voor een vergadering. Maar uit een rapport dat De Tijd kon inkijken, blijkt dat de regering minstens op zoek moet naar 2,1 miljard euro wil ze de doelstelling halen die Europa oplegt. En dat is zonder de uitgaven voor asiel gerekend (650 miljoen euro). Daarvan hoopt de regering dat die door Europa als een eenmalige uitgave worden gezien. Als de regering evenwel vasthoudt aan haar eigen doelstelling om het structurele begrotingstekort dit jaar te beperken tot 1 procent van het bbp, loopt de budgettaire inspanning op tot 3 miljard euro. (Belga)