Dat laat eerste minister Charles Michel (MR) weten.

Vakbonden en werkgevers bereikten op 14 oktober een akkoord in het moeilijke dossier van de aanvullende pensioenen. Er werd een minimumrente van 1,75 procent overeengekomen, die kan oplopen tot 3,75 procent.

Tot nu bedroeg het wettelijk gegarandeerde minimumrendement 3,25 procent voor de werkgeversbijdrage en 3,75 procent voor de werknemersbijdrage. Dat was in het huidige klimaat van lage rentes onhoudbaar geworden.

De sociale partners worden vrijdagmiddag uitgenodigd door de regering om de modaliteiten te bespreken. Een plaats of tijdstip voor dat overleg is nog niet bekend. (Belga)

Dat laat eerste minister Charles Michel (MR) weten.Vakbonden en werkgevers bereikten op 14 oktober een akkoord in het moeilijke dossier van de aanvullende pensioenen. Er werd een minimumrente van 1,75 procent overeengekomen, die kan oplopen tot 3,75 procent. Tot nu bedroeg het wettelijk gegarandeerde minimumrendement 3,25 procent voor de werkgeversbijdrage en 3,75 procent voor de werknemersbijdrage. Dat was in het huidige klimaat van lage rentes onhoudbaar geworden. De sociale partners worden vrijdagmiddag uitgenodigd door de regering om de modaliteiten te bespreken. Een plaats of tijdstip voor dat overleg is nog niet bekend. (Belga)