Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) blijft erbij dat het parlement beter een debat voert over een akkoord met Zwitersland over het bankgeheim. SP.A-staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez had gezegd dat hij de regering zou verlaten als er zo'n akkoord komt. "Spijtig, hij was een goede collega", reageerde Reynders laconiek op de VRT-radio.

Zwitserland stelt ons land voor om Belgisch geld op de geheime Zwitserse bankrekeningen zelf te belasten en de opbrengst aan ons land door te storten, in ruil voor het behoud van het bankgeheim.

Rubik

Reynders heeft wel oren naar het voorstel, dat volgens hem mogelijk miljarden euro opbrengsten kan opleveren. SP.A'er Crombez gelooft dat niet en stelde een veto. Als er zo'n Rubik-akkoord komt, stapt hij uit de regering.

"We hebben in het verleden al zonder mijnheer Crombez gewerkt, het zal in de toekomst ook wel gaan", reageerde Reynders.

De MR-excellentie wil dat Zwitserse experts in het parlement tekst en uitleg komen geven.

Bankensplitsing

Ook over de splitsing van de banken zit Reynders niet op dezelfde lijn als Crombez en de PS. De socialisten willen snel werk maken van een splitsing tussen zaken- en spaarbanken. Reynders vindt dat een bankenhervorming in een Europese context moet gebeuren. Voor wat er in België moet gebeuren, wil hij een studie van de Nationale Bank afwachten die in december klaar zou zijn. (Belga/EE)

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) blijft erbij dat het parlement beter een debat voert over een akkoord met Zwitersland over het bankgeheim. SP.A-staatssecretaris voor Fraudebestrijding John Crombez had gezegd dat hij de regering zou verlaten als er zo'n akkoord komt. "Spijtig, hij was een goede collega", reageerde Reynders laconiek op de VRT-radio. Zwitserland stelt ons land voor om Belgisch geld op de geheime Zwitserse bankrekeningen zelf te belasten en de opbrengst aan ons land door te storten, in ruil voor het behoud van het bankgeheim. Rubik Reynders heeft wel oren naar het voorstel, dat volgens hem mogelijk miljarden euro opbrengsten kan opleveren. SP.A'er Crombez gelooft dat niet en stelde een veto. Als er zo'n Rubik-akkoord komt, stapt hij uit de regering. "We hebben in het verleden al zonder mijnheer Crombez gewerkt, het zal in de toekomst ook wel gaan", reageerde Reynders. De MR-excellentie wil dat Zwitserse experts in het parlement tekst en uitleg komen geven. Bankensplitsing Ook over de splitsing van de banken zit Reynders niet op dezelfde lijn als Crombez en de PS. De socialisten willen snel werk maken van een splitsing tussen zaken- en spaarbanken. Reynders vindt dat een bankenhervorming in een Europese context moet gebeuren. Voor wat er in België moet gebeuren, wil hij een studie van de Nationale Bank afwachten die in december klaar zou zijn. (Belga/EE)