"Misschien had deze regering wat meer moeten nadenken over de gevolgen van bepaalde maatregelen". Dat zegt minister van Middenstand Sabine Laruelle (MR) in De Zondag.

De minister verwijst naar de 309 procent boete op niet-correct aangegeven voordelen. "Dat was geen goede maatregel", zegt ze.

"De regering heeft dat ook ingezien. De minister van Financiën heeft zich geëngageerd om dat te schrappen, en moet dat ook doen."

Laruelle neemt ook de diverse regelingen voor de belasting op de bedrijfswagens op de korrel. "De minister van Financiën heeft dat systeem nu al vijf of zes keer aangepast. Dat kan niet", zegt Laruelle. "De volgende regering zal wel meer moeten nadenken over de gevolgen. De zelfstandigen mogen zich niet langer geviseerd voelen".

Afscheid

Aanleiding voor het interview in De Zondag is haar afscheid van de politiek. Over de recente klaagzang van de Vlaamse liberale politica Fientje Moerman, die zei dat ze zich als door de media "opgejaagd wild" voelde, zegt Laruelle dat politici geen Calimero moeten spelen.

"Ja, we hebben een harde job. En ja, we worden soms bekritiseerd. We zijn publieke figuren, hé. Andere mensen hebben het ook niet gemakkelijk. Ik krijg trouwens ook vele positieve reacties. Ik vind dat de Belgische media op een correcte manier werken. Vergelijk dat eens met de tabloids in Duitsland en Engeland. Misschien moeten de politici zelf wat veranderen aan hun praktijken: wat minder spreken, en wat meer doen." (Belga/AVE)

"Misschien had deze regering wat meer moeten nadenken over de gevolgen van bepaalde maatregelen". Dat zegt minister van Middenstand Sabine Laruelle (MR) in De Zondag.De minister verwijst naar de 309 procent boete op niet-correct aangegeven voordelen. "Dat was geen goede maatregel", zegt ze. "De regering heeft dat ook ingezien. De minister van Financiën heeft zich geëngageerd om dat te schrappen, en moet dat ook doen." Laruelle neemt ook de diverse regelingen voor de belasting op de bedrijfswagens op de korrel. "De minister van Financiën heeft dat systeem nu al vijf of zes keer aangepast. Dat kan niet", zegt Laruelle. "De volgende regering zal wel meer moeten nadenken over de gevolgen. De zelfstandigen mogen zich niet langer geviseerd voelen". Aanleiding voor het interview in De Zondag is haar afscheid van de politiek. Over de recente klaagzang van de Vlaamse liberale politica Fientje Moerman, die zei dat ze zich als door de media "opgejaagd wild" voelde, zegt Laruelle dat politici geen Calimero moeten spelen. "Ja, we hebben een harde job. En ja, we worden soms bekritiseerd. We zijn publieke figuren, hé. Andere mensen hebben het ook niet gemakkelijk. Ik krijg trouwens ook vele positieve reacties. Ik vind dat de Belgische media op een correcte manier werken. Vergelijk dat eens met de tabloids in Duitsland en Engeland. Misschien moeten de politici zelf wat veranderen aan hun praktijken: wat minder spreken, en wat meer doen." (Belga/AVE)