"De federale regering geeft een voorkeursbehandeling aan miljoenenfraudeurs die zwart geld willen terugbrengen naar België", zegt Kamerlid Stefaan Van Hecke.

Bij de voorstelling van de begroting en de taxshift raakte bekend dat de regering-Michel in 2017 rekent op 250 miljoen euro inkomsten uit een fiscale regularisatie-operatie. De laatste regularisatieronde, goedgekeurd door de vorige regering-Di Rupo, liep eind 2013 af.

"Met deze maatregel versterkt de regering van MR, N-VA, Open VLD en CD&V nog het gevoel van straffeloosheid bij fiscale fraudeurs. De wet moet voor iedereen gelijk zijn: de aangiftes moeten dan ook behandeld worden zoals voorzien in de wet", zegt Van Hecke.

"Nadat CD&V al toegaf op de taxshift die de grootste vermogens opnieuw spaart en de middenklasse doet betalen, aanvaarden de christendemocraten nu ook een voorkeursbehandeling voor miljoenenfraudeurs", besluit het groene Kamerlid. (Belga/TE)

"De federale regering geeft een voorkeursbehandeling aan miljoenenfraudeurs die zwart geld willen terugbrengen naar België", zegt Kamerlid Stefaan Van Hecke. Bij de voorstelling van de begroting en de taxshift raakte bekend dat de regering-Michel in 2017 rekent op 250 miljoen euro inkomsten uit een fiscale regularisatie-operatie. De laatste regularisatieronde, goedgekeurd door de vorige regering-Di Rupo, liep eind 2013 af. "Met deze maatregel versterkt de regering van MR, N-VA, Open VLD en CD&V nog het gevoel van straffeloosheid bij fiscale fraudeurs. De wet moet voor iedereen gelijk zijn: de aangiftes moeten dan ook behandeld worden zoals voorzien in de wet", zegt Van Hecke. "Nadat CD&V al toegaf op de taxshift die de grootste vermogens opnieuw spaart en de middenklasse doet betalen, aanvaarden de christendemocraten nu ook een voorkeursbehandeling voor miljoenenfraudeurs", besluit het groene Kamerlid. (Belga/TE)